Dansk Folkepartis udlændingeordfører vil have de 10 afviste asylansøgere, der har taget ophold i Stefanskirken i København, ud. Og han vil bede ordensmagten om hjælp til at få dem ud.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, vil have en redegørelse for situationen med de 10 afviste asylansøgere, der onsdag har taget ophold i Stefanskirken i København.

Ifølge en talsmand fra gruppen har alle 10 asylansøgere været i Danmark i mellem syv og 10 år. Asylansøgerne står til hjemsendelse, men tør ikke rejse til Iran af frygt for at blive slået ihjel på grund af deres tro.

- Jeg kan ikke se en god grund til, at de skal være i folkekirken. Hvis de er udviste udlændinge, skal de sendes ud af landet og ikke opholde sig i en kirke. Derfor retter jeg henvendelse til justitsministeren snarest og beder ham redegøre for situationen. Jeg går ud fra, at ordensmagten sørger for, at de bliver udsendt. Det vil vi også bede om, siger Martin Henriksen.

De 10 iranere i Stefanskirken har sluttet sig til den voksende gruppe af sultestrejkende rundt omkring i landet.

Ifølge generalsekretær for Røde Kors i Danmark, Anders Ladekarl, er antallet af sultestrejkende asylsøgere nu oppe på mellem 60 og 70, og han forventer, at tallet vil stige i de kommende dage.

Røde Kors opfordrer samtlige sultestrejkende asylsøgere til at begynde at spise igen og vil ikke tage stilling til selve asylspørgsmålet, som har fået de mange iranere og syrere til at nægte at indtage mad.

Også De Radikales næstformand, Zenia Stampe, opfordrer asylansøgerne til at indstille sultestrejken.

- Jeg forstår frustrationen hos de asylansøgere, der ser en sultestrejke som sidste udvej. Og jeg har sympati for det engagement, der får privatpersoner og organisationer til at støtte asylansøgere i deres sultestrejke. Men alle parter bør tænke sig om nu. Der er fuld politisk opmærksomhed om emnet. Derfor opfordrer jeg asylansøgerne til at indstille sultestrejken, skriver hun på sin Facebook-profil.