En hvidkalket villafacade i Valby udgjorde rammerne om 20-årige T’s barndom. T’s far er teamleder i et større dansk medicinalfirma, hans mor sygeplejerske.

Som årene på Bavnehøj Skole gik, og T begyndte på gymnasiet, følte han sig dog efterhånden bedre hjemme bag Ungdomshusets graffitimalede mure end i Valby-villaen, fortæller en nær ven.

- Forældrene er mere til det borgerlige liv. Hans far er meget streng. Jeg tror ikke rigtig, at han forstår T, fortæller vennen.

T var blandt de maskerede aktivister, der sloges med politiet i forbindelse med rydningen af Jagtvej 69 og kæmpede for et nyt ungdomshus.

- Han deltog i alle mulige demonstrationer og mødte nogle gange i skole med mærker efter politislag. Han havde et personligt had til politiet. Han syntes, de havde set sig sure på ham personligt, og at han ikke kunne gå nogen steder uden at blive anholdt. Bare fordi han havde været anholdt en gang i forbindelse med en demonstration, skulle han anholdes igen og igen, fortæller en klassekammerat fra Frederiksberg Gymnasium.

- T kom både i det gamle og det nye ungdomshus og hørte til inderkernen, siger en anden ven, der har kendt ham gennem mange år.

Højtråbende og anmassende

I 3. g. skiftede T til Christianshavns Gymnasium, der er kendt for at være venstreorienteret. Selv her skilte han sig ud.

- Han gav udtryk for det på en meget mere højtråbende og anmassende måde. Jeg kan huske en fælles demonstration foran Christiansborg, hvor han stod oppe på en statue med et nødblus og havde det enormt sjovt med det, fortæller en klassekammerat.

På T’s nu lukkede Facebook-profil - hvor han var ven med de tre, som han senere skulle erkende at ville brænde Politiskolen af sammen med - lagde han heller ikke skjul på holdningerne.

- ’100.000 - og vi møder alle op med en mursten på Jagtvej 69’, ’Climate Justice at COP15’ og ’SHUT IT DOWN’, hedder bare et par af de grupper, den 20-årige var medlem af.

Venner beskriver dog ikke T som ideologisk, men snarere som en spontan type, der går op i enkeltsager og har været med alle steder, hvor der var konfrontationer med politiet: Christiania, Brorsons Kirke, klimatopmødet.

Flere fortæller, at han til sidst var så kendt af politiet, at det fik konsekvenser.

- De var en gruppe, der fik at vide, at det nok var bedst, de holdt sig væk fra ’Ungeren’. Også for deres egen skyld. Det var en ret stor sorg for ham, siger en nær ven.

I chok over anholdelsen

Mange betegner T som et meget sødt, velovervejet og venligt menneske, og alle, B.T. har talt med, er i chok over anholdelsen. Flere fortæller, at T skulle være begyndt på universitetet efter sommerferien.

- Det er helt sindssygt, at de har sigtet ham for terrorisme, siger en ven.

At T ikke var glad for politiet, er dog ingen hemmelighed.

- Selvfølgelig har han opbygget et dårligt forhold til politiet. Alt, hvad han har elsket, er blevet taget fra ham af politiet, siger en.

T har erkendt, at han forsøgte at brænde Politiskolen i Brøndby af, men nægter sig ellers skyldig.