Mellem 1000 og 1400 mink blev i nat sluppet løs fra en minkfarm ved Varde.

Området omkring Alslev ved Varde vrimler med mink, efter at 1000-1400 af pelsdyrene i nat blev sluppet løs fra en minkfarm på Forumvej, oplyser politiet.

Ejeren har via en sms-kæde tilkaldt hjælp til at indfange minkene, der umiddelbart kan virke apatiske. Således blev 30-40 af dem dræbt, da de havde samlet sig på jernbaneskinnerne og blev kørt ned af et tog.

- Men selv om de virker apatiske, skal man ikke gå hen til dem, for de bider, siger vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Dyreaktivister har tidligere sluppet mink løs fra minkfarme, men politiet ved ikke, om det er aktivister, der står bag nattens hærværk. Tilsyneladende var der ikke malet graffiti eller lignende ved farmen, ligesom ingen i området havde bemærket noget usædvanligt.

- Men vi hører gerne fra folk, som måtte have set eller hørt noget, siger vagtchefen, der understreger, at man skal ringe til politiet, hvis man støder på en klynge mink i området. Så vil politiet formidle kontakten videre til minkfarmens ejer, der så kan indfange dem.

Nogle af de mange mink - ifølge en lokofører cirka 30 - mistede kort efter de var sluppet fri livet, da de blev kørt over af et tog.

/ritzau/