Er mennesket skyld i drivhus-effekten på planeten Venus?

Det spørgsmål stiller medlem af EU-Parlamentet Morten Messerschmidt (DF) nu efter, at det viser sig, at drivhus-effekten på Jordens nærmeste planet, Venus, galoperer derudad og er mange gange kraftigere end på Jorden. Temperaturen på planeten er kommet helt op på omkring 450 grader celcius døgnet rundt på grund af store mængder CO2 i atmosfæren og meget kraftige skyer.

Messerschmidt: Solen spiller ind

Forskere arbejder på at kortlægge planetens atmosfære, og derfor sender japanerne om et år en sonde kaldet Akatsuki til Venus for at kortlægge planetens drivhus-effekt.

- Jeg mener, at det er endog meget interessant, at der også er drivhus-effekt på andre planeter, og jeg vil nu have EU-Kommissionen til at tage stilling til, om mennesket også er skyld i drivhus-effekten på Venus og andre planeter. Hvis det ikke er tilfældet, vil jeg gerne vide, om de samme faktorer, der er skyld i drivhus-effekt på Venus, også påvirker Jorden, siger han og tilføjer:

- Sagen er, at man entydigt fokuserer på, at det er den menneskelige påvirkning, der får temperaturen til at stige. I virkeligheden er der jo også andre faktorer udefra som eksempelvis solen, der har betydning.

Klimapanel er noget hø

I sidste uge blev over 3000 mail mellem blandt andet forskerne i FNs klimapanel hacket, og her kom det frem, at forskerne har forsøgt at holde skeptikere ude af deres videnskabelige artikler og dækket over usikker forskning.

Morten Messerchmidt går nu i krig mod FNs klimapanel.

- Jeg mener ærlig talt ikke, at forskerne i FNs klimapanel er værd at samle på. Selv om vi reducerer udledningen af CO2 med 40 procent i 2020, så vil det ikke have nogen effekt. Verdenshavene vil stadig stige, og vi vil stadig se, at der smelter is ved Nordpolen, siger han.