BTs udsendte bedt om at forlade stedet

Det var en noget trykket stemning, der mødte BTs reporter i Kokkedal, efter den ugentlige fredagsbøn i Egedalshallen var afsluttet

- Vi kommer til hallen under bønnen, hvor 30-40 mennesker er til stede. Her er stemningen stille og rolig. Men da de kommer ud fra hallen, eskalerer det, og der opstår skænderier og tumult. Nogle begynder at hive fat i og skubbe til hinanden. Andre skændtes højlydt. Mange af de ældre forsøger at dæmpe gemytterne og tale folk til fornuft, men der var helt klart optræk til slagsmål blandt nogle af de tilstedeværende, siger BTs reporter på stedet.

Alligevel følte BT's udsente ikke, at han var truet. Således kom flere af de ældre over forsøgte at byde velkommen og give hånd, men det var tydeligt, at stemningen var aldeles ophedet.





BT trak efterfølgende Egedalsvænge-bestyrelsesmedlemmet Ismail Mestasi, der er en af dem, der har stemt nej til beslutningen, til side. Han forklarede den aggressive stemning således:

- Folk er begyndt at blive bange for den dårlige opmærksomhed, der er rettet mod Kokkedal. Specielt fordi opmærksomheden og den måde, det er blevet beskrevet på i medierne de sidste par dage, simpelthen ikke er sandt. Det passer ikke og er blevet sat op som om, at muslimerne undertrykker danskerne, siger Ismail Mestasi til BTs udsendte og forklarer, at stemningen i området er meget trykket.





- Specielt mange af de ældre er begyndt at blive bange for, at det går ud over deres rygte, fortsætter han.

BT's reporter på stedet fortæller, at tumulten fortsatte ufortrødent, imens interviewet stod på.

- Vi måtte holde et par korte pauser, fordi Ismail var bekymret for, hvad der var ved at udvikle sig. Flere middelaldrende herre begyndte også at stå og skubbe og råde ad hinanden på parkeringspladsen et stykke derfra, så det var interview med det ene øje og holden øje med situationen med det andet.

Efter at have snakket med Ismail Mestasi, kommer en ældre mand, der gerne vil være anonym, hen til BTs reporter.

- Det er jeres skyld. Det er helt ude af proportioner. Vi er blevet portrætteret som onde muslimer, der ikke vil danskerne det godt herude. Det er jeg enormt træt af. Det er jo ikke engang en historie, siger han.

BT blev derefter venligt men bestemt bedt om at forlade stedet.

- Jeg tror det er bedst I kører nu. folk tænker ikke klart, når I er her, siger en ældre herre til BT's udsendte.

Balladen i Egedalsvænge opstod efter at et muslimsk flertal i boligbestyrelsen afviste at bruge 5000-7000 kroner på det traditionelle juletræ. Beslutningen blev truffet blot tre dage efter, at der var blevet brugt 60.000 kr. på en stor Eid-fest - med hoppeborge, elastikspring og en klatrevæg.