KØB PLUS!

89-årig landmand i fængsel: Rensede sin egen tagrende!

Er det i orden? Deltag i debatten her

Landmanden Niels Kristensen fra Tvindelstrup ved Ringsted skal 10 dage i fængsel for at rense sin egen tagrende ulovligt

Det skriver landbrugsavisen.dk

Den 89-årige landmand kom på kant med loven, da han rensede sin egen tagrende. 

Det startede en vinterdag i 2011, da en ansat hos Arbejdstilsynet gik forbi Niels Kristensens gård, mens han stod i en frontlæsser og rensede tagrenden i 2,85 meters højde. Det er ulovligt.

Det fik Arbejdstilsynet til at tage melde det til Politiet, som startede en sag om overtrædelse af Arbejdsmiljøloven. Noget, der ifølge Niels Kristensen selv, er helt henne i vejret. 

- Jeg erkender, at jeg stod i frontlæsseren. Men jeg har ikke udsat nogen som helst for fare. Frontlæsseren er forsynet med en sikkerhedskasse, så siderne er cirka 115 cm høje, og det er komplet umuligt at falde ud. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig et sikrere sted at rense tagrende end i frontlæsseren, siger Niels Kristensen til Landbrugsavisen.

Niels Kristensen fik først en bøde på 25.000 kroner, men ankede dommen, og den 1. februar endte sagen med en bøde på 10.000 kroner - eller ti dages fængsel.

- Jeg tager imod forvandlingsstraffen på 10 dages fængsel i stedet for at betale bøden. Det er jo nok min sidste chance for at prøve at sidde i fængsel,siger Niels Kristensen til Landbrugsavisen.

Niels Kristensen har ifølge Landbrugsavisen renset sine tagrender med frontlæsseren i omkring 40 år.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ BT'S FACEBOOK-SIDE HER

Din kommentar

Kommentarer

Love skal overholdes

Skrevet af Anonym, Mandag den 2. december 2013, 21:46

Landets love SKAL overholdes, uanset om vi synes de er tåbelige eller ej. Dem der har lavet dem, har vi selv stemt ind i Folketinget.

Love skal overholdes

Skrevet af Anonym, Mandag den 2. december 2013, 21:46

Landets love SKAL overholdes, uanset om vi synes de er tåbelige eller ej. Dem der har lavet dem, har vi selv stemt ind i Folketinget.

Danmark er et "klappekagelamd"

Skrevet af Rene' Honore', Søndag den 3. marts 2013, 11:15

Det kvindemenneske fra arbejdstilsynet der har anklaget et samfundsnyttigt ældre menneske,burde selv 10 dage i fængsel,hun mangler total situationsfornemmelse,var det måske bedre at han iøvrigt lovligt stod på en stige,og hvad kommer det andre ved hvad man gør på sin ejendom,det ender vel med at øvrigheden skal bestemme hvordan man tørrer sig efter toiletbesøg.
George Orvell har ikke levet forgæves.

danmark falder fra hinanden

Skrevet af Kongen , Mandag den 11. februar 2013, 08:57

danmark var et godt land, et land hvor der var plads til alle og vi havde skat så man fik en masse goder.. men nu er danmark et stort kaos hvor gamle hr. nilsen ikke engang må rense fucking tagrende ! og mens negere og perkere går rundt og røver folk i nattelivet så tager dnamark da lige sagen op mod den gamle mand som rensede tagrende for det var jo ulovligt !!!

jeg er flov over at bo i danmark !! føjføjføj for et lorte land regeringen har fået sat sammen !!!

helt ærligt

Skrevet af Danskeren , Tirsdag den 12. februar 2013, 15:46

Hør her din indavlede læs L%¤&. for det første ikke alle indvandrer er "negere og perkere" som render rundt og stikker danskere ned for hyggens skyld. Der findes mange slags mennesker som er med til at ødelægge Danmarks rygte ikke kun de to folkemængder du nævner der. for det andet hvis du er flov over DK jamen smut til et andet land, så enkelt er det. plz for guds skyld skriv noget fornuftigt og ikke noget folkeskole elever lærer i 6 klasse.

bukser

Skrevet af Keld, Mandag den 11. februar 2013, 06:58

Indtil nu har det været forbudt ved lov, at kvinder i Paris må gå med bukser ! (dette er ingen joke).
Ingen kvinder er dog blevet dømt for denne forbrydelse, da man har anset loven for tåbelig !
Kunne man mon lære noget af det, i dette tåbelige land ?

misforståelse

Skrevet af Lasse, Mandag den 11. februar 2013, 06:39

Sig mig, har de fleste herinde totalt misforstået hvad sagen drejer sig om !
Der er naturligvis en fejl i ovenstående artikel, man har fået byttet om på landmanden og personen fra arbejdstilsynet.
Det er selvfølgelig personen fra arbejdstilsynet der skal i spjældet for at have generet en landmand, der har gået og passet sig selv.
Det siger sig selv, at alt andet vil være dummere end en kop koldt vand.

Held og lykke!

Skrevet af Curt Jensen, Mandag den 11. februar 2013, 06:32

Højt humør gamle mand! Det her er simpelt hen for pjattet! Arbejdstilsynet burde have langt vigtigere ting at tage sig af! Jeg håber du får 10 hyggelige dage i Dronningens varetægt - og så iøvrigt kommer godt tilbage til dit hus!

Vanvid..

Skrevet af J O Nilsson, Mandag den 11. februar 2013, 01:57

Jeg kan kun glæde mig over at den parasit instans A T ikke var til stede for lad os sige 5000 år siden. Så havde vi ikke haft bl a Pyramiderne o a at se på. Hvis A T først var blevet opfundet for 200 år siden,så havde alt været anderledes. Der havde nok ikke været biler,bilos. Vi havde med garanti ikke kunne flyve,og Alfred Nobels bror var måske død af alderdom. At A T overhovedet eksisterer kan vi takke de til enhver tid siddene uduelige politikkere. En skam det tager så længe,men tiden vil forhåbentlig stoppe vanvidet.

Eneste

Skrevet af Bo Petersen, Søndag den 10. februar 2013, 21:59

Der sket ved dette nu vil ingen tage det tilsyn alvorligt mere de aner ikke hvad de laver.

Nogle firmaer får ikke besäg mens andre bliver overrendt så kan slet ikke forstå man har tid til irretere gl mand

Har Arbejdstilsynet ikke noget mere fornuftigt at tage sig af?

Skrevet af Lasse Lundgreen, Søndag den 10. februar 2013, 18:02

I stedet for at jagte folk som Niels Kristensen, burde man fryde sig over, at der stadig er folk som ham, der på trods en hel del år på bagen er i stand til at tage sagen i egen hånd og vedligeholde sin ejendom i stedet for at lade den forfalde. Det er da fuldstændig vanvittigt at uddele bøde eller fængselsstraf i sådanne tilfælde, og man spørger sig selv, om ikke det var nogle beslutningstagere i Arbejdstilsynet der skulle en tur i "Hotel Gitterly" for at få lidt tid til at tænke over deres forretningsgang.

Stasi!!!

Skrevet af Erling Andersen, Søndag den 10. februar 2013, 16:27

Til BT. Har i navn og adresse på vedkommende som har anmeldt landmanden?. Hvis det er tilfældet, så bed ham om at komme hjem og hilse på mig. Det kan da godt være at jeg skal i spjældet efterfølgende.
Men pyt, det kan være at jeg kan mødes med Landmanden i spjældet, så kan vi evt. få et slav kort.

Opret lokallister overalt i Danmark

Skrevet af Vejle Kommune Først, Søndag den 10. februar 2013, 14:45

Opret lokallister overalt i Danmark

Overalt i Danmark er der brug for lokallister der kan tage kampen op mod de landsdækkende partiers magtbrynde.

Vejle Kommune Først

http://vejlekommuneforst.dk/

hjælp

Skrevet af emil, Søndag den 10. februar 2013, 14:22

http://www.erepublik.com/en/referrer/manudivi

gratis browser spil, som er en næsten tro kopi af virkeligheden. Arbejde, krig, politik, handel mm. daglig brug 5 min og op efter.
Hvis du kan lide strategi spil, er dette lige noget for dig
virtuelle danmark behøver din hjælp

de små , de store

Skrevet af jakob, Søndag den 10. februar 2013, 13:26

ja de små kan de nok tryne , kan huske engang at vi var fler der ringede i 2006 til dem angående en slyngrenser som ikke var afs, kærmet til at blæse vindmølle tårne ud vendigt mens vi sandblæste indvendigt når vi skulle vi gå bag om den der var max 70 cm bag den vi skulle gå bag mens den kørte , den vejede ca 6 ton man kunne nemt hænge fast i sine slanger , og når det støjer med over 120 db og ens makker gik inde i tørnet kan man nok ikke råbe nogen op , den kørte af og til af skinderne fordi de ikke kunne holde den ved lige man kunne kun mærke i føderne hvor den var , livs farligt og hoppe ud af tårnet , man kunne stikke et kosteskaft ind i strålen og det blev bare ædt op , vi kontaktede også 3f de gad ikke en skid , arbejds tilsynet gjore ikke en skid de skulle se det igang før de kunne gøre noget , bare vi havde haft tagrander i blæse kabinen , SÅ VAR DE MÅSKE KOMMET ?? og det var kun en ting ud af måske 10 i det firma

vildt

Skrevet af jakob , Søndag den 10. februar 2013, 13:12

havde han stået i skovlen for og rep. den eller rengøre den havde det været ok , nu må de stoppe

Desperado

Skrevet af Desperados, Søndag den 10. februar 2013, 13:01

Det er noget der rykker i jantelovsdanmark, hvor politikerne må have fået fjolletobak endnu en gang. Håber dem 89 årige kommer godt igennem fangselsopholdet. Total spild af skatteyder kroner endnu engang.

LATTERLIGT!!

Skrevet af E. Jørgensen, Søndag den 10. februar 2013, 13:00

Hvad er det for et land vi er ved at udvikle??

Det er en fuldstændig latterlig afgørelse, jeg håber virkelig Niels Kristensen har en god humor.

Erhverv

Skrevet af K.b.hansen, Søndag den 10. februar 2013, 11:31

Jeg kan godt forstå at der er mange der ikke vil være privat erhvervsdrivende med sådan en flok Stasi folk der kører rund og giver den ene bøde efter den anden, for noget der hel hen i skoven, de skal jo tjene deres løn hjem?

Forbudsland

Skrevet af Poul Brahe, Søndag den 10. februar 2013, 11:22

Vi har snart i mange år hånet Sverige som forbudsland.

Vor Herre bevares!

Ulovligt på gården, men lovligt i villakvarteret?

Skrevet af Christian S., Søndag den 10. februar 2013, 11:01

Syntes det lyder fuldt forsvarligt, den måde han har gjort det på.

Hvis man gør det samme på ens private egendom, er der ingen problemer. Det er kun fordi gården bliver opfattet som et erhverv, at det er ulovligt.

Har svært ved at se fornuften i, at hvis du bor på en gård er det ulovligt, men bor du i en privat egendom, så er det helt fint???

Ulovligt på gården, men lovligt i villakvarteret?

Skrevet af Christian S., Søndag den 10. februar 2013, 11:01

Syntes det lyder fuldt forsvarligt, den måde han har gjort det på.

Hvis man gør det samme på ens private egendom, er der ingen problemer. Det er kun fordi gården bliver opfattet som et erhverv, at det er ulovligt.

Har svært ved at se fornuften i, at hvis du bor på en gård er det ulovligt, men bor du i en privat egendom, så er det helt fint???

landmand på 89 renser sin tagrende

Skrevet af Klaus Guldager, Søndag den 10. februar 2013, 10:44

man kan kun sige : Danmark er en stor brugsforening

Ansvarlighed

Skrevet af Poul, Søndag den 10. februar 2013, 10:43

Hej.
man kan undre at arbejdstilsynet går efter en så lille sag, der åbenbart ikke er hold i.
men hvor er arbejdstilsynet med de SØMÆND, som bare har passet deres arbejde, blevet ladet i stikken af det offentlige, jo der var lige den sejler familie, der stik imod alle advarsler, krydsede piratvand.
der gik det offentlige ind, er forskellen at der var børn med.
Tag nu ansvar, det regel tyrani der køres efter, landet dør på det.

gag,gag

Skrevet af Reinhard Schrage, Søndag den 10. februar 2013, 10:42

Det er vanvittig at gi den ældre mand sådan et straf, det er proportionsforvrangning uden ligne. Straf heller forbryderne ordentlig.

Uforsvarligt ?????

Skrevet af Bent, Søndag den 10. februar 2013, 10:33

Jeg synes han har renset sine tagrender med stor fornuft. Det havde da været helt tosset hvis en 89 årig havde skullet bruge en stige, det ville have været fuldstændig uansvarligt.

Uforsvarligt ?????

Skrevet af Bent, Søndag den 10. februar 2013, 10:33

Jeg synes han har renset sine tagrender med stor fornuft. Det havde da været helt tosset hvis en 89 årig havde skullet bruge en stige, det ville have været fuldstændig uansvarligt.

Magtsyge

Skrevet af Tom , Søndag den 10. februar 2013, 10:22

Typisk nikært lille magtmenneske fra AT, total uden situations fornemmelse, det er det der er med til at give AT deres dårlige image

Hvad med dem der tager på skiferie

Skrevet af Alan, Søndag den 10. februar 2013, 10:05

Hvad med alle de mennesker der tager på ski ferie og kommer til skade. Det må da også være ulovligt da de belaster både det offentlige og arbejdsmarkedet med sygemeldinger pga.af skader fra livsfarlig adfærd. Mange tager afsted totalt uøvede og uvidende om hvor stor en risiko det er.
Det burde være ligeså ulovligt og strafbart som at rense sin tagrende hjemme ;-)

Hvad med dem der tager på skiferie

Skrevet af Alan, Søndag den 10. februar 2013, 10:05

Hvad med alle de mennesker der tager på ski ferie og kommer til skade. Det må da også være ulovligt da de belaster både det offentlige og arbejdsmarkedet med sygemeldinger pga.af skader fra livsfarlig adfærd. Mange tager afsted totalt uøvede og uvidende om hvor stor en risiko det er.
Det burde være ligeså ulovligt og strafbart som at rense sin tagrende hjemme ;-)