Der er fundet et nyt spor i sagen om den dræbte gymnasieelev Emilie Meng.

Det var søndag den 10. juli sidste år om morgenen, at den 17-årige gymnasieelev Emilie Meng forsvandt sporløst fra Korsør, efter hun havde sagt farvel til nogle veninder, hun havde festet med. Mens de tog en taxa hjem, valgte Emilie at tage turen fra stationen til fods.

Men hun kom aldrig hjem.

Sagen fik stor opmærksomhed. Flere tusinder meldte sig frivilligt til at lede efter hende. Både i kolonihaveområder, i vandet og langs vejene. Men det førte ikke nogle spor med sig. Først mere end fem måneder senere fandt man ud af, hvad der var sket med den forsvundne pige. I en skovsø ved Borup nær Roskilde blev hendes lig fundet juleaftensdag. Selvom politiet endnu ikke har frigivet mange detaljer om fundet, stod det klart, at hun var dræbt.

»Hun har været udsat for en forbrydelse,« lød det på et pressemøde fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der ikke ville komme ind på omstændighederne for forbrydelsen.

Nu oplyser politiet i en ny pressemeddelelse, at man har fået et nyt spor at gå efter i sagen.

En af overvågningsvideoerne fra Korsør station viste en bil, der kørte fra parkeringspladsen og rundt om stationen omkring det tidspunkt, hvor teenagepigen sidst blev set på stationen.

Desværre var kvaliteten af videoen så ringe, at billederne ikke umiddelbart kunne bruges. I stedet blev de sendt til en ekspert i udlandet.

'Efter flere måneders arbejde med overvågningsvideoen har vi netop modtaget resultatet af de tekniske undersøgelser. Derfor kan vi nu gå ud i offentligheden med nye oplysninger,' siger efterforskningsleder vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Videoen viser en lys personbil, som med stor sandsynlighed er af mærket Hyundai I30, model 2011-2016, hatchback - eller en bil, der ligner den meget.

Bilen kan ses køre fra parkeringspladsen og rundt om stationen klokken 4.07 den 10. juli 2016.

Her kan du se et billede af den type bil (eller en lignende), som politiet søger efter.
Her kan du se et billede af den type bil (eller en lignende), som politiet søger efter. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Vis mere

Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Vis mere

Til TV ØST fortæller Søren Ravn-Nielsen, at man ikke kan sige noget om bilens nummerplade, da kvaliteten af overvågningsvideoen ikke er så god. Men man håber, at den kan føre til et gennembrud i sagen.

»Hvis det er gerningsmandens bil, så kan det være et gennembrud. Har der været andre personer i bilen, så er det ikke sikkert, det er et gennembrud, men det kan give os et klarere billede af, hvad der er sket på stationen,« siger han til TV ØST, mens han understreger, at man ikke ved, om det er gerningsbilen eller om der har siddet et eller flere vidner i den, der bare tilfældigt har været på stationen i det tidsrum og endnu ikke har meldt sig.

Det er også derfor, politiet gerne vil finde frem til bilen, forklarer efterforskningslederen.

Derudover ønsker han ikke at kommentere den øvrige efterforskning af sagen eller på resultaterne af de retsmedicinske undersøgelser.

Politiet hører meget gerne fra folk, der har viden om denne bil, eller som befandt sig i nærheden af Korsør station i tidsrummet 3.30 – 4.30 den 10. juli, og som endnu ikke er blevet kontaktet af politiet.