Grækenland er videre ved VM i Brasilien efter et mål to et halvt minut inde i overtiden i kampen mod Elfenbenskysten.

Elfenbenskysten lignede efter den ordinære spilletid og resultatet 1-1 et hold, der bare skulle have tiden til at gå mod et græsk landshold, der har haft usædvanligt svært ved at score mål. Men pludselig lå Georgios Samaras i straffesparksfeltet, og den plads i ottendedelsfinalen, som Elfenbenskysten lå til, var i fare.

Stensikkert scorede samme Samaras, og han kunne juble med en glidetur ud mod kameraet.

Forinden var det Grækenland, der kom foran 1-0 i første halvleg efter et stort forsvarskoks i Elfenbenskystens bageste linjer, hvor Andreas Samaris kunne score nemt. Men i anden halvleg kom ivorianerne tilbage med et mål af Wilfried Bony, så Elfenbenskysten lå til at gå videre til næste runde.

Men langt inde i overtiden blev lyset slukket for Elfenbenskysten, da Samaras sendte kuglen i mål. Dermed er Grækenland videre i turneringen trods negativ målscore med samlet 2-4 efter de tre kampe i gruppen.

De møder i ottendedelsfinalen Costa Rica.

I gruppens anden kamp spillede Colombia mod Japan, hvor førstnævnte allerede inden spillerunden var videre og kunne tage det roligt. Det gjorde de dog langt fra og vandt 4-1 efter en sand udklassering. Blandt andet blev det til to mål af Jackson Martínez.

Mest bemærkelsesværdigt var det dog, at Colombias målmand David Ospina blev skiftet ud til fordel for den tidligere Galatasaray-spiller Faryd Mondragón, der som 43-årig nu er den ældste spiller, der nogensinde har spillet ved et VM.

Colombia møder i et rent sydamerikansk opgør Uruguay i ottendedelsfinalen.