Neymar er færdig ved VM i Brasilien, efter han fik brækket en ryghvirvel efter en tackling bagfra af Colombias Juan Zuniga. Den tackling åbner FIFA nu en undersøgelse af.

Det skriver den brasilianske avis Estadao.

Lørdag vil disciplinærudvalget mødes for at finde ud af, hvorvidt Juan Zuniga skal have en straf for den tackling, han lavede på Neymar.

- Vi vil mødes og indsamle de nødvendige informationer med det formål at få løst denne sag, siger FIFAs talskvinde Delia Fischer til den brasilianske avis.

Deriblandt er det dommerens rapport fra kampen og billeder fra kampen, der skal bruges til at undersøge, hvad der skal ske med Juan Zuniga, der til daglig spiller i italienske Napoli.

Det brasilianske fodboldforbund har ifølge den brasilianske avis et krav om, at Zuniga skal modtage en ligeså hård straf for sin tackling, som Luis Suarez modtog for at bide Giorgio Chiellini i kampen mellem Uruguay og Italien, som endte med en karantæne på fire måneder.

Desuden har det brasilianske fodboldforbund også undersøgt mulighederne for at føre sagen ved andre myndigheder end FIFA.

Kampen, som Neymar måtte forlade i de sidste minutter af opgøret, endte med en 2-1 sejr til Brasilien over Colombia, som betyder, at Brasilien er klar til semifinalen, hvor de møder Tyskland, men altså uden holdets store stjerne Neymar.