På Plaza de la Democracia i Costa Ricas hovedstad San José blev det, der skulle være en folkefest, i stedet til en grusom begivenhed.

Der var mødt tusindvis af costaricanere op til et storskærms-arrangement, hvor de skulle se deres VM-helte på storskærm i kampen mellem Costa Rica og Holland.

Men midt under festlighederne blev det pludselig til gerningssted for en blodig skæbne for tre personer. Det skriver Tico Times.

De tre blev behandlet af Røde Kors. Nu er politiet på sagen, men de har endnu ikke fundet ud af, hvad der udløste optøjerne. Politiet har anholdt otte personer.

For de tre personer, som overfaldet gik udover, er der tale om knivstik på to af dem. Den tredje blev ramt af en flaske, og alle sammen er sendt på hospitalet.

Tico Times-journalisten Lindsay Fendt var på stedet, da det skete.

- Folk bagerst opfattede slet ikke, hvad der skete og fortsatte bare med et heppe på Costa Rica, siger Lindsay Fendt.

Dog stillede betjentene sig op i en ring rundt om ofrene, så de kunne blive behandlet midt i menneskemængden.

Kampen mellem Costa Rica og Holland endte også ulykkeligt for Costa Rica, da de efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence måtte se sig slået af hollænderne, der vandt 4-2 i straffekonkurrencen.

Dermed er Costa Rica færdige ved denne VM-slutrunde, hvor de vandt den såkaldte 'dødens pulje' med Uruguay, Italien og England. Derefter slog de Grækenland ud i ottendedelsfinalen, inden Holland ekspederede mellemamerikanerne ud af VM i Brasilien.