Den tyske skiskytte Evi Sachenbacher-Stehle forklarer en positiv dopingprøve med, at hun har indtaget et forurenet kosttilskud, som hun har fået af en mentaltræner, som hun på egen hånd har indledt samarbejde med.

Vinter-OL har indtil fredag været uden positive dopingprøver, men så kom nyheden om den positive prøve til tyske Evi Sachenbacher-Stehle. Både A- og B-prøven viste spor af det ulovlige stof Methylhexanamin.

Det tyske forbund holdt lørdag morgen pressemøde om sagen, og her sagde en repræsentant for det tyske forbund, at Sachenbacher-Stehle har forklaret, at hun ikke har forsøgt at dope sig, men at hun har fået stoffet ind i kroppen via et af mange kosttilskud, som hun har taget under OL i Sotji. 

- Hun var rystet og mistede fodfæstet. Hun måtte have lidt tid, før hun forstod, hvad der var sket. Nogle af kosttilskuddene havde hun efter ønske fra producenten ladet analysere af antidoping-laboratoriet. Andre midler tog hun for gode vare, sagde generaldirektør i den tyske olympiske komite, Michael Vesper, ifølge TV2 Norge.

Det tyske forbund har fået alle kosttilskuddene, som Sachenbacher-Stehle har taget, til undersøgelse. Forbundet har ikke selv godkendt tilskuddene på forhånd. Skiskytten har selv opsøgt en person, som kategoriseres som en 'mentaltræner'. Nærmere vil det tyske forbund ikke komme det.

- Han er ikke medlem af det tyske team, og han er ikke her. Jeg vil heller ikke sige noget om nationalitet eller lignende, sagde Christian Breuer, som repræsenterer udøverkomiteen. 

Det er ikke første gang, at Evi Sachenbacher-Stehle er i dopingsøgelyset. Under OL i Torino i 2006 blev hendes blodværdier fundet uregelmæssige, og hun måtte derfor holde konkurrencepause af sundhedsmæssige årsager, som man kaldte det dengang. 

Den tyske skiskytte har vundet fem OL-medaljer i sin karriere. Ved OL i Sotji er hendes højeste placering en fjerdeplads, som på baggrund af den positive dopingtest, er blevet taget fra hende.