Massive regn- og tordenbyger truer i horisonten og kan ramme det vestlige Jylland i eftermiddag og aften.

DMI forventer, at regnvejret vil fortsætte ind over land i løbet af nattetimerne.

»Om det bliver decideret skybrud er usikkert, men der kommer kraftigt regnvejr og tordenbyger i Vestjylland fra i eftermiddag. Uvejret vil trænge ind over land i en lige linje fra Hanstholm i nord til Sønderborg i syd,« siger Henning Gisselø, vagthavende i DMI.

Selvom bygerne vil ramme forskelligt, kan der i det kommende døgn falde op til 20 mm visse steder. Regnvejret vil dog aftage, når det fortsætter vestpå, fortæller DMI.

TV2 Vejret vurderer endda, at der er risiko for skybrud.

Over 20 grader i næste uge

DMI kan dog også berette om en god nyhed. Det råkolde forårsvejr kan efterhånden gå i vinterhi, og den kommende uge giver en forsmag på sommervarmen.

»Onsdag, torsdag og fredag i den kommende uge kan vi komme op over de 20 grader flere steder. Selvom det bliver ustadigt med både nedbør og solskin, så får temperaturen et nøk opad. Sønderjylland vil nok få det varmest, og på fredag kan der i denne landsdel bliver et godt stykke over de 20 grader,« siger Henning Gisselø og fortsætter:

»Det kommer faktisk til at minde om sommer«.

Men der er også malurt i bægeret: Et vejromslag vil trænge sig på i slutningen af næste uge, og DMI vurderer, at det vil betyde, at vi får lavere temperaturer igen.