Har du video eller foto fra dagens sommer-vejr? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Følg vejret time for time her på BT Vejret.


Når weekenden er ovre kan vi se frem til rigtigt varme temperaturer. Det fortæller vagthavende ved DMI, Henning Gisselø til BT.

Lad sommertøjet ligge fremme. Mandag og tirsdag fortsætter den danske sensommer med at vise sig fra sin bedste side. Således kan vi mandag få temperaturer helt op til 25 grader, mens tirsdagens solskin kan banke termometeret helt op på 28 grader. Det fortæller DMIs vagthavende, Henning Gisselø til BT.

»Vi kommer til at se flot vejr i hele landet både mandag og tirsdag. Temperaturerne kan lokalt komme helt op på 28 grader, så sensommeren fortsætter i bedste stil,« forklarer Henning Gisselø, der ikke afviser, at strandsæsonen kan fortsætte.

»Man kan sagtens tage på stranden. Det bliver ikke så varmt som tidligere i år, men badevandstemperaturerne ligger på en 17-19 grader – og det bliver ikke meget varmere i år.«

Men først skal weekenden overstås.

Følg vejret time for time her på BT Vejret.

»I weekenden trækker der en koldfront indover Danmark, og det betyder, at vejret bliver mere kedeligt, end vi har set det i september indtil videre. Det er primært den nordlige del af Danmark, der bliver ramt af det værste vejr. Det ser dog ikke ud til, at temperaturerne kommer under de 20 grader lige nu,« fortæller han.

September måned har fået en rigtigt flot start vejrmæssigt, men det er stadig for tidligt at gisne om, hvorvidt vi kan slå varmerekorder. Han afviser også påstanden om, hvorvidt vi er ramt af en indian summer.

»Nej, det er vi ikke. Hvis man skal kalde det noget, er det sensommer. Indian summer er noget, vi bruger om varme, der kommer betydeligt senere – altså når efteråret har gjort sit indtog. Nogle mener, at der først skal være røde og gule farver på træerne, men der er ikke en officiel definition.«

Han tør dog godt lægge hovedet på blokken og sige, at det ikke bliver den koldeste september, vi går i møde.

Følg vejret time for time her på BT Vejret.