Efterfølgeren til filmklassikeren som alle raske drenge har ventet på - og formentlig en hel del piger - er i støbeskeen

Denne filmnyhed vil ramme dig som et F-14 kampfly, der med efterbrænderen på suser tæt forbi kontroltårnet.

Hvis du kender den film-reference, så kender du også kultfilmen ‘Top Gun’ fra 1986 med Tom Cruise i hovedrollen.

Direktøren for Hollywood-selskabet Skydance har netop bekræftet, at der kommer en efterfølger. Top Gun 2 - med Tom Cruise på rollelisten som piloten ‘Maverick’.

»Justin Marks er i fuld gang med at skrive manuskriptet. Han har et fænomenalt tag på, hvordan man virkelig kan beskrive, hvad flådens kamppiloter har udviklet sig til i dag,« sagde David Ellison ved en pressekonference i Berlin torsdag ifølge Daily Mail.

Den første Top Gun-film handler om den talentfulde men plagede kamppilot ‘Maverick’ (Tom Cruise), der havner på flådens våbenkursus for elitepiloter - Top Gun. Her bliver eleverne trænet i luftkampe mand mod mand.

Filmen er spækket med scener, der siden 1986 er blevet til evergreens. Som f.eks da Maverick i sin F-14 beslutter sig for at ‘buzz the tower’. Han flyver tæt forbi kontroltårnet, så kaffekopperne flyder over.

Og hvem kan sige sig fri for selv at have benyttet brudstykker af flådepiloternes bragesnak i omklædningsrummet - som f.eks klassikeren ‘you can be my wingman anytime’.

For slet ikke at tale om dem, der på de små drengeværelser samlede plasticmodeller af Tom Cruises F-14 Tomcat-kampfly.

Så vidt vides vil Hollywood-sværvægter og feteret producer Jerry Bruckheimer co-producere Top Gun 2.

»Der er en fantastisk rolle til Maverick i filmen, og der er ikke noget Top Gun uden Maverick. Og det bliver Maverick, der skal spille rollen som Maverick,« lød det fra David Ellison i Berlin.

Filmen kommer ifølge engelske Daily Mail til at handle om kamppiloternes rolle i moderne luftkrig, hvor ubemandede droner udfører en stor del af det beskidte arbejde.

Filmen var Tom Cruises helt store gennembrudsrolle, hvor både han og Val Kilmer efterfølgende blev store filmstjerner.

Det vides endnu ikke, hvornår Top Gun 2 er klar til biograferne. Men publikum - de skal nok være klar. Denne skribent skal nok være der, i hvert fald.