Tæt på polarcirklen i hjertestoppende koldt vand svømmer en kvinde nøgen rundt med vilde hvidvaler. Hun prøver at tæmme dem, og tøj ville have været en hindring.

36-årige Natalia Avseenko arbejder til dagligt som hval- og delfin-tæmmer i Rusland.

Vilde hvaler og delfiner indfanges i havet omkring Murmansk Oblast-regionen tæt på Finland. De lures ind i en indhegning, de ikke kan slippe ud af igen, og det er her, Natalia Avseenko kommer ind i billedet, skriver Daily Mail.

Hendes job er at skabe kontakt til dyrene og vænne dem til menneskelig kontakt. De skal nemlig sælges videre som show-dyr til alverdens delfinarier.

- Hvidhvaler er ufarlige for mennesker. Derfor kan man godt dykke sammen med vilde hvidhvaler. De er meget rolige og er jo delfinernes fætre, hvilket betyder, at de er nysgerrige af natur, siger den danske hvalekspert Carl Kinze.

SE BILLEDERNE:
Den kendte finhvals forvandling

Vandet er under frysepunktet - minus 1,5 grader - og normalt har dykkerne isolerende dykkerdragter på. Men hvaltæmmernes marinebiologer mener, at hvidhvaler ikke kan fordrage at blive berørt af kunstige materialer - inklusiv dykkerdragterne.

Derfor blev Natalia Avseenko overtalt til at smide tøjet og hoppe i vandet med de store dyr.

- Jeg har godt nok aldrig hørt før, at hvidhvaler skulle være bange for kunstige materialer som tøj. Det lyder som en udokumenteret gisning, de har gjort sig, men det kan jo sagtens være sandt, siger Carl Kinze.

SE BILLEDERNE: Sådan ser en parteret hval ud

Utroligt nok, er Natalia Avseenko ikke kun i vandet i få sekunder eller minutter ad gangen. Den yderst erfarne dykkerinde kan holde vejret og varmen i op til 10 minutter, når hun bruger yoga-meditationstekniker.

Foto: KNS News
Vis mere