»Hun skreg ikke.«

En mand, der hævder at være en tidligere bekendt af den tysker, der anses for at være hovedmistænkt i sagen om Madeleine McCann, har nu udtalt sig for første gang.

Han løfter sløret for en uhyggelig samtale, de to skal have haft, hvor den tidligere ven tilsyneladende inkriminerede sig selv.

Det er det tyske medie Bild, der har talt med manden, som blot omtales som 'Helge B'. 

Interviewet omtales også i en række internationale medier, herunder i The Guardian, The Independent og CBS News.

Madeleine McCann var tre år, da hun forsvandt i 2007.
Madeleine McCann var tre år, da hun forsvandt i 2007. Foto: AFP PHOTO / METROPOLITAN POLICE / Ritzau Scanpix
Vis mere

I interviewet hævder Helge B – der selv har en kriminel fortid – at han tilbage i 2008 første gang kontaktede efterforskerne i Madeleine-sagen og fortalte dem om sin mistanke mod den tyske mand Christian Brückner, der siden er blevet sagens primære mistænkte.

Dengang henvendte han sig til Scotland Yard og fortalte, at han troede, at hans bekendte kunne være involveret i Madeleine McCanns forsvinden fra en ferielejlighed i Portugal året forinden.

Men han hørte – angiveligt – ikke noget fra efterforskerne.

Ni år senere, i forbindelse med ti-året for den lille piges forsvinden, kontaktede han dem igen. Og denne gang reagerede de på det, hævder han i interviewet med Bild.

ARKIVFOTO af Madeleine McCanns forældre, Kate og Gerry, der holder et billede, som viser en billedmanipulation af, hvordan deres datter kunne se ud som ældre. 
ARKIVFOTO af Madeleine McCanns forældre, Kate og Gerry, der holder et billede, som viser en billedmanipulation af, hvordan deres datter kunne se ud som ældre.  Foto: Sang Tan/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Undervejs i interviewet forklarer Helge B, at han begik småkriminalitet sammen med Brückner, da de begge boede tæt på Praia da Luz, der er det feriested, som Madeleine forsvandt fra i 2007.

Samme år fortæller Helge B, at han opdagede en video i Brückners lejlighed, der ændrede hans syn på manden, som han tidligere havde opfattet som en flink fyr.

Videoen viste angiveligt et seksuelt overgreb på en ældre kvinde.

»Jeg kunne slet ikke tro det,« fortæller Helge B, som i 2018 ifølge The Guardian blev kontaktet af det tyske kriminalpoliti, der indkaldte ham som vidne i en retssag, hvor Brückner efterfølgende blev dømt for at have voldtaget en ældre amerikansk kvinde i 2005.

En dom, han endnu sidder fængslet for i Tyskland.

Den britiske pige Madeleine McCann forsvandt fra sin families ferielejlighed i den portugisiske landsby Praia da Luz 3. maj 2007.
Den britiske pige Madeleine McCann forsvandt fra sin families ferielejlighed i den portugisiske landsby Praia da Luz 3. maj 2007. Foto: AFP PHOTO / METROPOLITAN POLICE
Vis mere

Efter fundet af filmen forsøgte Helge B efter sigende at undgå Brückner, men de to krydsede veje igen i Spanien i 2008, fortæller han til Bild.

Over et par øl spurgte Brückner angiveligt Helge B, om han stadig rejste til Portugal for at tjene penge.

Til det svarede Helge B – ifølge egen forklaring – at der var for meget politi, siden Madeleine McCann forsvandt.

Det førte angiveligt til, at de to begyndte at tale om den forsvundne pige, og Helge B skal have sagt, at han ikke kunne forstå, hvordan hun kunne forsvinde sporløst.

»Christian havde drukket to eller tre øl, og som svar sagde han: 'Hun skreg ikke',« hævder Helge B.

Det svar vakte med det samme mistanke i Helge B, og han forklarer, at Brückner fornemmede det, hvorefter han forsvandt fra stedet i løbet af natten.

The Guardian og The Independent oplyser, at man har rakt ud til Scotland Yard for at få en kommentar til sagen.

Den britiske pige Madeleine McCann forsvandt fra sin families ferielejlighed i den portugisiske landsby Praia da Luz 3. maj 2007, mens hendes forældre spiste middag på en nærliggende restaurant.

Hun var på det tidspunkt tre år gammel.

Hendes forældre har forklaret, at de havde puttet 'Maddie', som hun blev kaldt, og hendes to yngre søskende i lejligheden, før de selv var gået ned på en tapas-restaurant omkring 50 meter fra, hvor børnene lå og sov.

Godt hver halve time tjekkede forældrene til børnene i lejlighed 5A. Men da Kate McCann klokken 22 gik op i lejligheden for at se til dem, fandt hun kun tvillingerne.

Maddie var forsvundet.

Siden har sagen været omfattende efterforsket, men endnu er det ikke lykkedes at finde ud af, hvad der er sket med hende.