Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den svenske udenrigskorrespondent Alice Petrén er kommet i heftig modvind i hjemlandet efter kontroversielle udtalelser i et direkte radioprogram.

Mennesker verden over rykker efter terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo tættere sammen i forsvaret for ytringsfriheden og den frie presse. Blandt dem er ikke mindst medier og journalister.

Netop derfor springer det ekstra meget i øjnene, når Alice Petrén, udenrigskorrespondent på public service-stationen Sveriges Radio, i et direkte radioprogram udtaler, at de dræbte fra Charlie Hebdo »ikke er uskyldige personer«.

»Det er jo ikke uskyldige personer i dette tilfælde. Det retter sig jo mod en redaktion, som har lavet karikaturer af profeten Muhammed,« siger Petrén ifølge nyheteridag.se 15 minutter inde i radioprogrammet Studio Ett.

Og den udtalelse er faldet en hel del svenske radiolyttere for brystet. Mange tager afstand fra kommentaren på de sociale medier.

»SR:s (Sveriges Radio, red.) Alice Petrén har i dag sagt i en livesending, at 'det er jo ikke uskyldige personer i dette tilfælde'. Utroligt.« skriver Niklas Svensson.

»Havde SR:s korrespondenter tænkt det samme om voldtagne piger, der går i 'for sexet' tøj? Ikke helt uskyldige? Forbløffende.« skriver Henrik Leman

Efterfølgende har Alice Petrén selv været på Twitter for at moderere sin udtalelse:

»Afklaring: Charlie Hebdos redaktører er uskyldige mennesker, men ikke tilfældige ofre. Afskyeligt. Selvfølgelig.« skriver hun således i et tweet. Og følger efter med endnu et:

»Dejligt at se mange rykke ud til forsvar for Charlie Hebdos journalister: skælder mig ud for elendigt ordvalg.«