Lyt til artiklen

Den norske kronprinsesse Mette-Marits stedbror er blandt de omkomne ved massakren på den norske ø Utøya.

Det norske kongehus har fået tragedien på den lille ø Utøya helt tæt ind på hjertet.

Det viser sig nu, at den norske kronprinsesse Mette-Marits stedbror er blandt de dræbte fra massakren. Det skriver flere norske medier.

Stedbroren, den 51-årige politimand Trond Berntsen, var et af de første mennesker, som blev skudt ned af den koldblodige gerningsmand, Anders Behring Breivik.

Trond Berntsen prøvede ifølge øjenvidner at standse den 32-årige drabsmand i at dræbe de mange børn og unge, som befandt sig på den lille norske ø.

Han prøvede at tage hånd om situationen ved at gå direkte mod Breivik, som dog angiveligt - uden at nøle et sekund - skød og dræbte den ubevæbnede politibetjent.

Trond Berntsen deltog på den politiske sommerlejr som frivillig civilvagt og havde taget sin 10-årige søn med på Utøya.

Han nåede inden sin død at bringe sønnen i sikkerhed hos to piger. Sønnen har efter det drabelige mareridt berettet om den oprivende historie til et norsk kriseteam.

Faren til Trond Berntsen, Rolf Berntsen, giftede sig i 1994 med Mette-Marits mor, Marit Tjessem. Rolf Berntsen døde i 2008 efter flere svære sygdomsperioder.

Kronprinsessen havde et nært forhold til sin stedfar, som ligeledes fungerede som reservebedstefar for kronprinsessens søn, Marius.

- Kronprinsessens tanker går til hans nærmeste familie, lyder det fra kongehusets kommunikationschef, Marianne Hagen.

/ritzau/NTB