De somaliske myndigheder har nu fået nok af de endeløse forhandlinger med de pirater, som i øjeblikket holder en dansk familie fanget i Somalia, og der planlægges nu et militært angreb på piraterne for at løse situationen.

- Vi forbereder et angreb på piraterne, der holder danskerne fanget. Denne gang vil vi angribe dem på alle fronter. Det er slut med forhandlinger. De kan tale med vores pistoler, siger sikkerhedsminister Major Gen. Yusuf Ahmed Kheyri ifølge flere lokale medier i Somalia.

En meget farlig udvikling i konflikten for de danskere, der i øjeblikket er i piraternes varetægt, ifølge den erfarne piratforhandler, kenyanske Andrew Mwangura. Han har i 18 år arbejdet som frivillig for organisationen 'Seafarers Assistance Programme', hvor han formidler kontakt mellem pirater og repræsentanter for de kaprede.

- Dette er meget farligt. Han sætter danskernes liv i fare, siger Andrew Mwangura til bt.dk.


Han har fulgt situationen omkring de danske pirater tæt, men var ikke klar over den voldelige udvikling i sagen, der kan finde sted når som helst, ifølge sikkerhedsministeren.

- Dialog er den bedste måde at løse konfliksituationer på, fastslår den erfarne piratforhandler, der ikke kan give et bud på, hvorfor forhandlinger til sidst er brudt sammen.


Piraterne har dræbt ti og såret tolv regeringssoldater for to uger siden. Nu er der igen styrker klar til at kæmpe imod dem, selv om det kan blive et spørgsmål om liv eller død.