Ikke nok med, at Osama Bin Laden nu er død for USA's hånd, men også en ledende al-Qaeda figur i Yemen er blevet forsøgt myrdet i den forgangne uge.

To militante medlemmer fra et lokalt islamisk netværk blev dræbt i angrebet, som skete i torsdags. Begge blev betegnede som farlige af Yemens myndigheder.Wall Street Journal og CBS beretter, at målet for angrebet var den amerikansk-fødte al-Qaeda leder og prædikant Anwar al-Awlaki, som mistænkes for at arrangere et terrorangreb mod USA.

Et førerløst fly rettede et angreb mod prædikantens bil i al-Qaeda-præget provins i Yemen, siger en kilde fra den terrormistænkte stamme. Bilen undgik angrebet, men en anden bil blev ramt og derfor døde to andre al-Qaeda folk.

Direktør for National Counterterrorism Center i USA, Michael Leiter, udtalte denne uge i Kongressen, at USA betragter al-Qaeda på Den Arabiske Halvø, som den største trussel mod USA efter, at Osama Bin Laden er død.

Frygten går på, at terrorgruppen vil udnytte det politiske kaos i Yemen for at få fodfæste her og den amerikanske regering har lagt pres på landets politikere for, at det ikke kommer til at ske.

Det er halvt år siden, at det kom frem i avisen Washington Post, at præsident Barack Obama har godkendt, at førerløse fly bruges i kampen mod al-Qaeda i Yemen.