Natten til søndag 18. august mistede Norge en af landets allermest folkekære skuespillere, da Rolv 'Fleksnes' Wesenlund døde efter længere tids sygdom i en alder af 76 år.

Torsdag kl. 13.00 tog venner og familie - og det meste af Norge - så afsked med skuespilleren, der allermest blev kendt for sin karakteristiske rolle som 'Fleksnes'.

Frogner Kirken i Oslo dannede rammen om det sidste farvel til Wesenlund, og hundredvis var mødt op i kirken, hvor der er plads til 800, for at se den blomsterprydede kiste og sige farvel.

Flere prominente gæster var at finde under bisættelsen - specielt personer fra den norske underholdningsbranche, men også statsminister Stoltenberg var mødt op for at tage afsked. Stoltenberg havde endda forberedt en tale, hvor han talte om den store indflydelse, som den folkekære skuespiller havde:- Det var det. Rolv Wesenlund vidste, at humor var et alvorligt våben. Han misbrugte det aldrig, lød det blandt andet fra Stoltenberg, som tilføjede:

- Nogle gange lo vi, så tårerne trillede. I dag græder vi, fordi det er slut.

Der var også arrangeret en række musikalske indslag under bisættelsen; blandt andet blev ceremonien indledt med en potpourri af sange, der alle forbindes med 'Fleksnes', og familien havde tilmed valgt, at der skulle spilles 'Vår beste tid er nå' under udmarchen.

Kæmpede med sygdom
'Fleknes' blev født i 1936 og oplevede sin storhedstid i 1970'erne og 1980'erne. Således blev han et kendt ansigt i hele Skandinavien for rollen som den komiske Marve Almar Fleksnes i tv-serien 'Fleksnes fataliteter'. Ved siden af succes-serien indspillede Wesenlund også spillefilmen "Den sidste Fleksnes", i 1974, som siden gik hen og blev en af Norges største filmsucceer.
 
Den kendte "Fleksnes"-figur blev alene skabt af nordmanden, og oprindeligt skulle serien kun have været på få episoder. Men på grund af dens succes endte der i alt med at blive produceret 40 afsnit - den sidste så sent som i 2002.

Efter en lang og farverig karriere trak Rolv Wesenlund sig tilbage fra rampelyset de sidste par år af sit liv. Helbredet skrantede - han blev således ramt af et hjerteanfald i 2006, ligesom han led af diabetes, hvilket gav ham både hukommelses - og talebesvær.

Rolv Wesenlund boede de sidste år med sin hustru Ruth i Sydfrankrig.