Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Man kan få ondt i håret af at kritisere den nordkoreanske diktator Kim Jong-uns frisure. Det fandt herrefrisøren M&M Hair Academy i London ud af, da nordkoreanske diplomater i London klagede til det britiske udenrigsministerium. Klagen lød på, at frisøren gjorde grin med Nordkoreas diktator i deres reklame.

Da M&M Hair Academy reklamerede for et april-tilbud med kunder 15 procent på en klipning, var det under overskriften 'Dårlig hårdag?' og et billede af Kim Jong-un, der har sit hår klippet helt kort i siderne og langt i toppen. Frisøren Karim Nabbach fortæller til CBS News, at salonen var inspireret af rygter i medierne om, at Nordkoreas mænd bør få håret klippet på samme måde som diktatoren og efterligne hans frisure.

Reklamen fik den nordkoreanske ambassade til at aflægge frisøren et besøg, skriver nyhedsmediet CBS News. Personalet nægtede at fjerne plakaten med Kim Jong-un og meldte det nordkoreanske besøg til politiet, fortæller Karim Nabbach.

Udenrigsministeriet bekræfter at have modtaget brevet og siger til CBS News, at de stadig er ved at formulere et svar.

- Vi har ikke haft nogle problemer siden besøget. Til gengæld er plakaten blevet en hel turistattraktion, fortalte Karim Nabbach til CBS News.

31-årige Kim Jong-un har været Nordkoreas øverste leder siden faderen Kim Jong-il døde i 2011.

Andre læser også