Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Der skal ikke gå meget galt, før det kollapser helt.«

Det er ikke noget nyt, at trafikken til og fra Roskilde Festival er hidsig.

Og når sommerferie, den længe ventede 'orange-feeling' og Tour de France i år falder sammen, er et potentielt trafikkaos i sigte.

Derfor er opfordringen fra Vejdirektoratet klar: Pak tålmodigheden, kør i god tid og hjælp hinanden.

»Vores forventning er, at der kommer pres på. Primært omkring Roskilde, men egentligt også hele Vestsjælland, så vi forbereder os så godt som muligt,« siger Søren Carlsen Kjemstrup, afdelingsleder hos Vejdirektoratet.

Skal man den vej, skal man altså forvente, at køreturen bliver noget længere end normalt.

Men om det drejer sig om en time eller fem timers ekstra kørsel, er ikke til at svare på, fortæller han.

»Det er meget svært at vurdere. Vi kender trafikken omkring Roskilde Festival (der er travl, red.), men hvordan Touren vil påvirke trafikken, det ved vi af gode grunde ikke endnu,« siger Søren Carlsen Kjemstrup. Det er nemlig første gang, at Tour de France kommer til Danmark.

»Mine bedste råd er at køre i god tid og at overveje samkørsel. Jo flere der kører sammen, jo færre biler på vejene. Og hvis det er muligt, så overvej, om du kan lade bilen stå og køre med offentlig transport i stedet.«

Hos DSB er man ligeledes forberedt på den forventede, heftige trafik.

»Der er altid mange mennesker, der skal til og fra Roskilde Festival. Så det gode råd er, at planlægge sin rejse, tage afsted i god tid og være tålmodig,« siger Charlotte Falktoft Kjærulf, kundechef hos DSB.

»Og skal man langt, er det en god idé at købe en pladsbillet, så man er sikker på, at der er plads i toget.«

Hun fortæller, at der også i år bliver indsat shuttletog, der kører direkte ud på festivalen fra lørdag 25. juli til og med 3. juli.

Shuttletoget kører med et tidsinterval på mellem 20 til 40 minutter afhængigt af tidspunktet på dagen. Vil man med toget, kræver det en særlig billet.

Når festivalen og Touren 2. juli falder sammen, bliver der indsat flere toge og indkaldt ekstra personale, der kan hjælpe folk på de større stationer.

Roskilde Festival afholdes 25. juni til 2. juli. De tre etaper under Tour de France i Danmark finder sted i København 1. juli, fra Roskilde til Nyborg 2. juli og fra Vejle til Sønderborg 3. juli.

Andre læser også