Syv et halvt minut.

Det er fra onsdag tidsrummet mellem, hvor ofte et letbanekøretøj kommer til at brage igennem trafikken i Odense.

Fra onsdag begynder Odense Letbane nemlig at teste letbanen, efter hvad der svarer til fuld køreplan. Det betyder, at odenseanerne kan se letbanetogene køre allerede fra klokken fem om morgenen og helt frem til midnat på de fleste dage.

»Det bliver første gang, at vi over længere forløb skal se hele letbanesystemet blive testet i praksis,« siger Søren Thrane, der er Transition Manager ved Odense Letbane.

»Togene skal følge køreplanen, lyskrydsene skal fungere, kommunikationen til kontrolcentret bliver testet, og det samlede system skal kunne klare strømbelastningen, når der er skruet helt op for driften.«

Og for at holde testene så realistiske som mulige, så vil letbanen også holde i 20 sekunder ved hvert stop, hvor dørenes åbnes.

»Jeg vil gerne understrege, at selv om toget stopper ved stationen, og selv om dørene åbnes, så er det ikke tilladt at stige ind i toget. Det ER en test, og det er vigtigt, at letbaneførerne kan afvikle kørslerne med så få forstyrrelser som muligt,« siger Søren Thrane.

Dørene til letbanen åbnes officielt i slutningen af maj.