Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Du husker sikkert Ice Bucket Challenge, eller da en af dine venner udfordrede dig til at hoppe i det stadig forårskolde vand sidste forår. Nu ser der ud til at være en ny Facebook-trend på vej.

Facebook fylder 11 år den 4. februar, og odds er, at jo længere du har været på det sociale medie, jo mere pinlig er den nye trend for dig.

Den går nemlig kort og godt ud på, at du skal dele dit allerførste profilbillede igen - og så må du nominere tre venner, som skal gøre det samme.

Amerikanske og engelske medier som Mashable, Cnet og The Guardian har for nylig beskrevet trenden, der i modsætning til eksempelvis Ice Bucket Challenge ikke turnerer rundt for at gøre opmærksom på et godt formål.

Det er egentlig bare en sjov tur tilbage i dit virtuelle fotoalbum - og så får du lejlighed til at lave lidt sjov med dig selv og dine venner.

»At dele disse gamle profilbilleder igen er som at smide en fiskesnørre tilbage i tiden og fange starten på det hele,« skriver Cnet.coms blogger Amanda Kooser om fænomenet.

Hun erkender samtidig, at hun var ret nervøs, da hun gik tilbage for at tjekke, hvordan hendes eget første profilbillede mon så ud. Det viser sig dog ikke så slemt, beskriver hun, men hun viser det ikke.

Det gør til gengæld Laura Vitto fra Mashable:

»Denne trend er tilsyneladende bare en måde, hvorpå du kan ydmyge både dig selv og dine venner,« skriver hun i en artikel om trenden, hvor hun præsenterer sit eget allerførste profilbillede.

Her på BT har vi også taget den pinlige tur tilbage i vores gamle Facebook-profilbilleder - det er blevet til den collage, som du kan se i toppen af artiklen.