Det lyder nærmest for godt til at være sandt: Frigør mere lagerplads på din iPhone nemt, gratis og uden at slette hverken billeder, video eller apps med ét simpelt trick. Ikke desto mindre fungerer den smarte manøvre, der kan give flere gigabyte ledig plads på telefonen.

Til stor undren for mange sælger Apple stadigvæk deres yderst populære iPhone-telefoner med blot 8 og 16 GB lagringsplads. Og med stadigt bedre billeder og video, et voksende antal af apps og større skærme, der indbyder til at se film og spille på, kan den lille lagerplads hurtigt blive en seriøs begrænsning, der kun bliver mere frustrerende, fordi man ikke har mulighed for at opgradere telefonen efter køb.

Men et nyt trick kan tvinge telefonen til at rense ud i såkaldt cache-data, hvilket er informationer, der gemmes i et mellemlager. Disse informationer bruges til at gøre gentagne kommandoer på telefonen hurtigere, da apps ikke skal 'koldstartes'.

Egentlig skulle iPhone selv slette disse data løbende, men det lader desværre ikke til at være tilfældet, og med tiden kan disse data komme til at fylde flere gigabyte på telefonen.

Derfor vil dette trick med al sandsynlighed virke bedst på ældre telefoner, der har været flittigt brugt og med mindre end 1 GB ledig plads. Flere brugere på internetforummet Reddit melder om at have fået flere gigabyte på telefonen efter at have foretaget den smarte fidus.

BT kan bekræfte, at dette trick virker på den nyeste version af iOS, 9.3.1.

Sådan gør du:

1. Undersøg først, hvor meget tilgængelig lagringsplads der er på iPhone ved at trykke på Indstillinger > Generelt > Lagring og iCloud.

2. Åbn iTunes Store og søg efter en film, der fylder mere end, hvad der er plads til på telefonen. Et godt bud på dette kan være filmen 'Krig og fred' fra 1956, som fylder 8,51 GB i HD-format.

3. Tryk på LEJ for at leje filmen, og tryk så på LEJ HD-FILM efterfølgende. Vær opmærksom på, at dette IKKE koster penge, da filmen er for stor til at være på telefonen, og transaktionen derfor ikke gennemføres.

4. Der vil nu dukke et vindue op, som fortæller, at filmen ikke kan overføres, da der ikke er nok ledig plads på iPhone. Lad dette vindue være åbent i cirka 30 sekunder, og tryk så på OK.

5. Du skal nu have mere ledig plads på telefonen.

6. Gentag eventuelt denne proces flere gange for at frigive mere plads.