Både Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen og Pernille Blume er videre til lørdagens semifinaler ved VM i Doha, mens Rikke Møller Pedersen skal svømme finale lørdag eftermiddag.

Det er fakta efter lørdagens indledende heats, hvor specielt Jeanette Ottesen gjorde sig bemærket ved at sætte bedste tid af alle i favorit-disciplinen 100 meter butterfly. Vel at mærke efter en dag, hvor danskeren var i vandet hele fem gange. Og det kunne da også mærkes på kroppen, fortalte Ottesen efter sejren.

»Det var en lang dag i går, så jeg er træt, men det er heldigvis først i morgen der er finale, så jeg håber jeg kan komme ovenpå inden da,« sagde Jeanette Ottesen til efterfølgende tv2.dk.

På trods af trætheden lykkedes det altså Ottesen at sætte hurtigste tid - selv om der blev sparet på kræfterne undervejs. En taktik, som danskeren ligeledes vil benytte sig af i lørdagens semifinale.

»I aften er det ikke planen, at jeg skal svømme hurtigt. Jeg vil forsøge at svømme nogenlunde ligesom her til morgen for at spare lidt på kræfterne. I går havde jeg jo alligevel fem starter, så det tager på en krop, der er lidt halvgammel efterhånden,« lød det fra Ottesen.

Mie Ø. Nielsen skal ligeledes i vandet, når hun skal forsøge at svømme sig i finalen i distancen 50 meter ryg, mens Pernille Blume skal forsøge at kvalificere sig til 100 meter fri-finalen.

Desuden skal Rikke Møller Pedersen forsøge at svømme sig til en topplacering i finalen i 100 meter bryst. Hun svømmede sig videre i sjettebedste tid.