Efter 20 år som træner er det slut. Med den nye stilling som sportsdirektør i Brøndby IF er det for Troels Bech et endegyldigt farvel til tjansen på sidelinjen.

Bronzevinderne fra Brøndby IF stod for en kæmpe overraskelse fredag, da de fredag fyrede sportsdirektør Per Rud og præsenterede den tidligere mangeårige Superliga-træner Troels Bech som ny mand på posten. Specielt fordi Troels Bech ikke tidligere har prøvet kræfter med titlen som sportsdirektør.

Mandag havde han første dag på jobbet, og her slog han fast med syvtommersøm, at han ikke har tænkt sig at blive træner igen.

»Overgangen fra træner til sportsdirektør har været fin, fordi jeg allerede havde indstillet mig på, at jeg ville skifte væk fra trænerfunktionen. Det vender jeg ikke tilbage til, og det er et vigtigt signal at sende over for Thomas (Brøndbys træner, Thomas Frank red.), så han ikke skal føle, jeg ånder ham i nakken,« fortæller Troels Bech, som var overrasket over, at han blev kontaktet af en stor klub som Brøndby.

Han føler dog ikke, at der ligger et stort pres på hans skuldre på grund af klubbens størrelse. I stedet glæder han sig til at komme i gang med sin nye stilling, som han længe har glædet sig til at prøve kræfter med.

»Stillingen som sportsdirektør pirrer til min nysgerrighed. Jeg har ladet mig inspirere og afskrække af rigtig mange sportschefer gennem årene, og det har givet mig en masse motivation til selv at prøve mig af i den funktion,« siger Troels Bech.