Lyt til artiklen

FCK-træner Ståle Solbakken var optaget af én bestemt hændelse efter derby-kampen mod Brøndby. Han fatter ikke, at Ronnie Schwartz fik lov at blive på banen efter en voldsom tackling på Tom Høgli.

Forestil dig, at du skal spille dit første derby mod FCK som Brøndby-spiller. Du starter inde. Du er klar, tændt, adrenalinen pumper rundt i kroppen. I det 4. minut kommer du alt for sent i en tackling på en modspiller. Dommeren tager først det røde kort frem, men du slipper med det gule kort. Du er lettet, men modstanderen er rasende.

Det var virkeligheden for Brøndbys Ronnie Schwartz i søndagens rivalopgør mod FCK. Gæsternes Tom Høgli måtte efterfølgende forlade banen og blev kørt til hospitalet efter den voldsomme tackling, mens Schwartz fik lov at blive på banen.

Det var FCK-træner Ståle Solbakken rasende over. Han langer kraftigt ud efter kampens dommer Jakob Kehlet.

»At skulle stå at diskutere det… Det er helt, helt, helt baglæns ikke at træffe afgørelsen. Det er så svagt. Han tør ikke. Det er sådanne situationer, man finder ud af, hvem der kan dømme disse kampe og hvem der ikke kan. Du må dømme på det, du ser,« siger Solbakken og svarer prompte igen, da han bliver spurgt om, han frygter at få karantæne for sine udtalelser.

»Du spørger mig, om jeg synes, der er rødt kort. Jeg må vel have lov at sige, hvad jeg mener. Jeg siger, der er klart rødt, fordi det er en hensynsløs tackling med 200 kilometer i timen. Bolden er spillet, og han kommer bagfra eller fra siden. Tom har ingen muligheder for at forsvare sig, og så bliver han muligvis alvorligt skadet,« lyder det rasende fra nordmanden, der tilføjer.»Du må turde at tage beslutningen. Havde det ikke været i det 4. minut, havde han fået rødt kort. Får jeg karantæne for det, så bor vi ikke i et frit land. Jeg klandrer ikke ham (Ronnie Schwartz, red.) Han spiller sit første derby, han sætter præmissen, han vil vinde sine dueller. Han mister hovedet i et tiendedel af et skud. Det kan ske for alle, men det er dommeren, der skal tage afgørelsen.«

Ronnie Schwartz var efter opgøret meget undskyldende efter tacklingen på Høgli.

»I de her kampe er der tænding på. Jeg er ikke en spiller, der går ind for at skade nogen overhovedet. Der bliver givet og tage i duellerne, og der blev taget lidt for meget i den situation. Jeg er selvfølgelig ked af, at Tom er kommet til skade. Jeg tror, jeg kan nå den, men jeg giver lidt for meget. Han var lidt hurtigere, end jeg troede, og jeg var lidt langsommere end nødvendigt,« siger han om situationen.

Han var lettet, da Jakob Kehlet kun havde det gule kort fremme, selvom han i første omgang havde det røde kort i hånden.

»Jeg vil da sige, jeg var glad, da han tog det gule kort frem i stedet for det røde. Som nogle har fortalt mig, lænte den sig op af det røde. Gjorde det den, er det heldigt for mig, at jeg ikke røg ud. Men jeg er mere ked af, at der måske skete noget alvorligt med Tom.«