Jacob ’Gaxe’ Gregersen har været spiller, sportschef og senest spilleragent.

Nu kan den tidligere Sønderjyske-profil være på vej tilbage i sportschef-rollen. Ifølge BTs oplysninger stoppede ’Gaxe’ som spilleragent, da sommerens transfervindue lukkede 2. september. Han forlod firmaet Pro XI med Nicklas Jensen, Michael Johansen og John Sivebæk som ejere og har siden tygget på fremtiden. Kilder fortæller, at han nu er brandvarm kandidat til en stilling som sportslig ansvarlig i Superliga-klubben FC Vestsjælland.

Slagelse-klubben lurer på at styrke organisationen, hvor klubbens direktør, Gert Hansen, i øvrigt med en del frivilligt arbejde løfter en alt for stor byrde. Derfor har man haft en række emner på blokken til en sportschef-stilling, og noget tyder på, at Jacob ’Gaxe’ Gregersen kan blive manden, som valget falder på.

Jacob ’Gaxe’ Gregersen nåede at spille i klubber som Køge, Groningen, Herfølge, FCN, OB og Sønderjyske, før han indstillede karrieren i 2006. Straks efter trådte han til som sportschef i Sønderjyske, hvor han var i fire år.

Derefter kastede han sig over agentbranchen, hvor han i 2012 blev en del af firmaet Pro XI.

FC Vestsjælland arbejder hen imod en fremtid, hvor man er en etableret Superliga-klub med en forstærket organisation og en ny ejerkreds. Kilder indikerer, at klubbens hovedaktionær, Kurt Andersen, er langt i forløbet med at sælge sin store aktiepost i klubben. Meget tyder på, at en udenlandsk investor er på vej ind i FCV, der også har det lokale bryggeri, Harboe, i investorkredsen.

Kurt Andersen gik ind i klubben for seks år siden, hvor man hed Slagelse B&I og lå i den tredjebedste række. Siden har han været med til at føre FC Vestsjælland til Superligaen, og man formåede at overleve i den første svære sæson, hvor Ove Pedersen var træner.

I sommer ansatte man Michael Hansen som cheftræner, der har været med til at føre FCV et skridt videre med et mere offensivt koncept, og klubben ligger nummer otte efter de første ti runder.

Kurt Andersen har selv erklæret, at en ny hovedinvestor skal indsætte en bestyrelsesformand, der er en ildsjæl.

- Vi har en meget lille organisation, og derfor er det meget vigtigt, at bestyrelsesformanden er til rådighed 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Jeg bor selv i England, så jeg kan ikke gøre det, sagde Kurt Andersen i august.

Det vil også signalere større sportslige ambitioner at ansætte en sportschef med et stort netværk, hvor det også giver mening, at Jacob ’Gaxe’ Gregersen er topkandidaten samtidig med, at han bor i Roskilde.

Trods flere forsøg var det i aftes ikke muligt at få en kommentar fra hverken FCV-direktør Gert Hansen eller Jacob ’Gaxe’ Gregersen selv.