Lyt til artiklen

Silkeborg-træner Jesper Sørensen var frustreret over, at en dommerkendelse fik stor betydning for et nyt nederlag til bundholdet.

Det straffespark, som FCM fik tilkendt i første halvleg ved stillingen 0-0 var en ren foræring til hjemmeholdet, og derudover lignede det også et klart frispark til Silkeborg i sekunder forinden, mente Jesper Sørensen.

- Dommeren er den eneste på hele stadion, der ser det straffespark. Nu har vi jo valgt at have det system, at hvis dommeren ser mål eller ser et straffespark, så kan han dømme det, uden der er noget at gøre ved det. Nu skal han gå der med halen mellem benene, næste gang han skal dømme os og vide, at han er pivringe, sagde Jesper Sørensen om dommer Peter Kjærsgaard-Andersen, der virkelig også havde masser af underlige kendelser set udefra.

Jesper Sørensen mener, at det er på tide, at man kigger på nye redskaber til at reducere de mange kostbare dommerkendelser.

- Vi er nødt til at gøre noget ved det. Det holder ikke. Jeg skal som træner have mulighed for at kaste en klud (som i amerikansk fodbold), og så kan vi se episoden igen og så er alle glade, for der kommer ikke en fejl ud af det. Vi trænere står hele tiden her og svarer på spørgsmål om dommerne, det er trættende for os alle. Der skal ændres på tingene. Det andet tjener ikke spillet til ære, mente Jesper Sørensen.

- Nu er det så mig, der skal stå og hyle op om det i dag, men hele tiden står vi og taler om dommere. Man skal give trænerne muligheden for at gense en episode, hvis det har en afgørende betydning, forklarede Jesper Sørensen.