Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Lyngby Boldklub er reddet for nu.

På et møde i eftermiddag fik spillerne at vide, at en gruppe af lokale investorer er trådt til og sikrer, at de få udbetalt løn inden dagen er omme:

»Det er en kæmpe, kæmpe lettelse. Det har været nogle forfærdelige uger, så at få at vide, at man har et job i morgen og dermed kan fortsætte med at gøre det, som man elsker allermest, gør, at der er rigtig store følelser i spil,« siger anfører Mathias Tauber, da BT fanger ham umiddelbart efter mødet med investorerne.

Den rutinerede backprofil Michael Lumb er ligeledes en lettet mand efter et forløb, der har været kaotisk, og som har taget hårdt på spillerne i Lyngby Boldklub:

»Jeg var meget skeptisk tidligere, men nu er jeg meget positiv omkring det her. Det har taget meget hårdt på mig. Jeg har selv gået med mange spekulationer omkring, hvad der skulle ske - både i forhold til min egen situation, men også i forhold til klubben,« siger han, og fortsætter:

»Det her kan give noget ro. Det har vi nok alle sammen brug for i øjeblikket. Nu har jeg en kontrakt, der gælder de næste to år. Jeg er glad for, at det er gået i orden. Nu ser jeg frem til at spille fodbold, og er meget taknemmelig for dem, der er gået ind og har reddet klubben fra en konkurs.«

På mødet blev spillerne præsenteret for pengemændenes redningsplan, som ifølge BT’s oplysninger formentlig indeholder et samarbejde med den engelske Championship-klub, Aston Villa.

Hverken Mathias Tauber eller Michael Lumb ønsker ikke at gå i detaljer med informationerne fra mødet:

»De skal selv have lov at fremlægge deres plan, men det virker rigtig seriøst. Det er nogle gode lokale folk, som står bag. De arbejder på at få klubben sikret på den lange bane. Derfor giver det mig en ro i maven,« siger Mathias Tauber

Med økonomien sikret kan Lyngby-spillerne nu fokusere på forårspræmieren, der venter allerede søndag, hvor Brøndby kommer på besøg:

»Jeg skal ærlig indrømme at frem til dette møde, var kampen mod Brøndby ikke det, der fyldte allermest desværre. Nu kan vi endelig få lov til bare at fokusere på at spille fodbold. Vi kan fokusere på det, vi kan lide, og at det så lige er mod Brøndby, som jo altid er fantastiske kampe, tror jeg bare, er godt for os. Vi glæder os,« fortæller anføreren,

Brøndby-kampen er Lyngbys første i et forår, der med stor sandsynlighed kommer til at handle om at undgå nedrykning. Kampen bliver uden en række profiler, som har forladt klubben i den forgangne uge som følge af de økonomiske problemer. Herunder holdets største profil, Mikkel Rygaard.

»Jeg vil ikke bruge krudt på dem, der har forladt klubben,« siger Michael Lumb.

»Der kan skrives en masse ting om det. Jeg vil hellere bruge tid på at fokusere på den trup, vi har nu. Det kunne have set værre ud. Men vi kommer da til at slås for det. Det har taget hårdt på os alle sammen. Men den gruppe, vi er tilbage, er klar til at slås 120 procent for holdet, ellers havde folk nok også hevet stikket noget før. Jeg forventer og håber, at folk kommer ud med en gejst og glæde. Det bliver hårdt, men jeg er sikker på, at det nok skal gå.«

Lyngby indleder 2018 som nummer 12 i Superligaen, fire point foran Randers på sidstepladsen.

Andre læser også