Lyt til artiklen
Det var Michael Laudrup, der gav Daniel Agger chancen som 19-årig på Brøndbys førstehold. Laudrup har sideløbende med sin egen trænerkarriere fulgt Aggers tid i Liverpool tæt, og ser forsvarsprofilens skifte tilbage til Brøndby som noget positivt for dansk fodbold.

- Der er ingen tvivl om, at Superligaen har fået en kæmpeprofil tilbage. Her er tale om den danske landsholdsanfører, der kommer fra en stor Premier League-klub og så endda før han er fyldt 30 år. Det er rigtig godt for Superligaen, at man får store profiler til ligaen, siger Michael Laudrup.

Den danske træner der nu står i spidsen for Qatar-klubben Lekhwiya vurderer set udefra, at Daniel Agger har truffet beslutningen om Brøndby-comeback med hjertet men også med omtanke for kroppen, der i Premier League blev hårdt belastet i hver eneste kamp.

- Jeg har ikke selv talt med Daniel, siden vi mødte Liverpool sidste år (med Swansea, red.), så jeg har ikke talt med ham om skiftet. Men jeg har kunne fornemme på hans udtalelser, at dels har Premier League været hård ved hans krop, og dels har han altid sagt, at Liverpool og Brøndby var hans to klubber.

- Med kombinationen af de to ting er det vel meget naturligt, at han vender hjem til Brøndby og en liga der alt andet lige ikke er så fysisk krævende som Premier League, vurderer Laudrup.