FCK-træner Ståle Solbakkens tanker om, hvorfor profiler som Kvist og N'Doye spares kort før Champions Legaue-kampene mod Chelsea.

Det er noget af en udfordring for Ståle Solbakken at sikre, at alle hans spillere er i kampform uden at nogen bliver udkørt før mødet med Chelsea i Champions League.

Og udfordringen bliver ikke mindre af, at holdet er nødt til at spille testkampe, fordi Superligaen holder vinterpause.

Ståle Solbakken er ikke i tvivl. Testkampe er vigtige for at holde kampformen. Alligevel havde FCK-træneren valgt at spare flere profiler i gårsdagens kamp mod Elfsborg for at undgå skader.

Hvile til profilerne

Kim Christensen havde overtaget målet fra Johan Wiland, mens også William Kvist, Dame N'Doye og Zdenek Pospech sad over i testkampen.

Det var altså ikke ligefrem stærkeste opstilling, der vandt 2-0 over Elfsborg.

I Williams Kvists fravær havde unge Mathias Zanka Jørgensen overtaget anførerbindet, men ifølge Solbakken er der ingen grund til at bekymre sig om Kvist.

- Han har spillet mange kampe, og spillede en god landskamp i onsdags. Jeg vil ikke risikere, at han bliver skadet nu, siger Ståle Solbakken med henvisning til Chelsea-kampen.

FCKs norske træner erkender, at der er en væsentlig forskel på, hvad man kan få ud af en testkamp i forhold til at måle styrke op til Champions League-kampen.

- Det er to forskellige verdener at spille testkampe og at spille i Europa, men det bekymrer mig ikke.

Heller ikke anføreren i dagens anledning, Mathias Zanka Jørgensen bruger meget tid på at tænke på formen.

- Jeg håber, vi er klar. Vi har bygget vores form op som planlagt i testkampene, så hvis formen ikke er der, er der ikke noget at gøre ved det, lyder det fra den unge forsvarsspiller.

Ståle Solbakken bebuder, at den normale anfører, William Kvist, er tilbage på tirsdag, når FCK møder Rosenborg i den sidste testkamp. Udover det er han ikke meget for at afsløre noget om planerne før kampen mod Chelsea næste tirsdag.

- Vi har opskriften klar, men vi skal stadig se dem et par gange live, for at få styr på det sidste, siger FCK-træneren.

Heller ikke startopstillingen til Chelsea-kampen vil Solbakken sige noget om, men der er ingen tvivl om, at Solbakken er tættere på sin foretrukne startopstilling, når Rosenborg kommer på besøg.

- Jeg regner med, at han stiller med dem, der skal spille mod Chelsea. Sådan plejer han at gøre det, siger Mathias Zanka Jørgensen.