Allan Simonsen forklarer her hvorfor Spaniens to små troldmænd Xavi Hernandez og Andres Iniesta er så blændende gode.

- Du kan træne dig op til meget, og det har de begge også gjort, men det niveau som Xavi og Iniesta er på, kan ikke læres. Det er medfødt. Deres forudseenhed, overblik og evne til dels at læse spillet og dels at se hullerne før alle andre er en evne eller en sjette sans. Enten har du den evne eller også har du den ikke, siger Allan Simonsen, der ligesom Xavi og Iniesta har spillet i F.C. Barcelona, og den eneste dansker, der er kåret som Europas bedste fodboldspiller.

Her er hans vurdering:.

Om Xavi

- Han er dirigenten på holdet, der binder spillet sammen og fordeler afleveringerne med en teknik på et meget højt niveau. Han har aldrig behov for at kigge på bolden. Det giver ham overblikket, og så bruger han sin krop til at finte modstanderne med de hurtige, små men konstante retningsskift. Han spiller ikke blot bolden på tværs, men evner nogle meget hårde helt præcise afleveringer fremad i dybden af banen, og det skaber chancerne, siger Allan Simonsen.

Om Iniesta

- Han ligger en anelse længere fremme på banen og lidt ude i siden. Modsat Xavi udfordrer han oftere sine modstandere direkte. Ellers har han de samme kvaliteter som Xavi. Iniesta kunne godt spille Xavis plads, hvorimod Xavi næppe ville fungere helt optimalt på Iniestas plads, fordi han ikke udfordrer modstanderen i samme grad.

Om begge

- De flytter sig helt fantastisk for hinanden. Og den lille størrelse er en klar fordel, fordi de ikke har så mange kilo at flytte rundt på, og det gør dem så hurtige. Men for små spillere som dem, er det ofte lige så meget et overlevelsesinstinkt, der har skabt denne hurtighed. For hvis man ikke flytter sig hurtigt bliver man taklet af større spillere, siger Allan Simonsen, der roser Barcelonas berømte fodboldakademi for netop at satse på typer som Xavi og Iniesta.

Om finalen

- Xavi og Iniesta har en stor betydning for det spanske hold, som jeg vurderer til at være en halv gang bedre end det hollandske. Alt kan jo ske, men jeg tror Spanien vinder med et par mål.