Et billede fra en koncert fredag aften fik vrede fodboldfans til tasterne på Twitter.

Nu svarer 'Luftens Helte' igen på den kritik.

Det var nemlig dem, der afholdt koncerten fredag aften, som flere fodboldfans har kritiseret.

Fodboldfansene kunne ikke forstå, hvorfor man måtte stå tæt sammen ved en indendørskoncert, mens der maksimalt må befinde sig 500 personer på et dansk fodboldstadion – hvor der er mange tusinde sæder, og hvor folk jo befinder sig udendørs, hvor smitten ifølge eksperter har sværere ved at sprede sig.

I et opslag på Facebook skriver 'Luftens Helte' følgende: 'Vi er blevet opmærksomme på, at nogle fodboldfans undrer sig efter at have set et billede fra vores koncert i Herning i fredags. Først vil vi gerne understrege, at vi i Luftens Helte overholder alle retningslinjer og regler,' står der blandt andet i opslaget.

'Vi har et tæt samarbejde med spillestederne, og vi vil gerne rose dem for deres kæmpe indsats for at facilitere koncerter efter de gældende retningslinjer i en coronatid.'

'Dernæst vil vi sige, at vi har stor forståelse for enhver frustration omkring forsamlingsforbud, hvor end de forekommer, og forbud mod at gøre det, man har passion for. Det har vi virkelig. Lad os håbe, at det snart er forbi, og at vi kan komme tilbage til nogenlunde normale tilstande.'

Mange af Twitter-brugerne vender deres vrede mod kulturminister Joy Mogensen i deres kommentarer til billedet.

Her er et lille udpluk af reaktionerne fra fodboldfansene:

  • 500 i en sal i Herning. Det er ca. 150 mere, end der må sidde på Parkens 38.000 pladser under en fodboldkamp. (Det er udendørs, Joy ...). Det giver ingen mening!

  • Måske Superliga-klubberne bare skal åbne op ... der er jo åbenlyst ingen konsekvens ved arrangementer som dette ...

  • Kan godt se, at samme antal mennesker på et stadion med plads til 25.000 mennesker er mere skadeligt.

Joy Mogensen har ikke svaret på kritikken, og spillestedet Fermaten, hvor koncerten blev afholdt, angiver på sin hjemmeside en række coronaretningslinjer for sine koncerter. Blandt andet skal man bære mundbind, når man ikke sidder på sin plads. Og der skal være en stol mellem grupper, men man må gerne sidde sammen med dem, man ankommer med.