I 2010 sagde knap 31.000 danske par ja til hinanden enten på rådhuset eller i kirken.

Men hvedebrødsdagene og forelskelsen varer desværre ikke ved. Omtrent halvdelen af disse ægteskaber vil ende i en skilsmisse.

Når ægteskabet går i stykker, bliver livet vendt på hovedet, og mange har svært ved at finde vej i junglen af samkvemsordninger og bodeling.

B. T. s ekspert giver dig her gode råd til at få parforholdet på ret kurs, inden det går galt.

Med Plus får du:

-Gode råd til at undgå skilsmisse

-Gode råd til at håndtere skilsmissen, når det først er gået galt



 

Læs de seks gode råd til at håndtere skilsmissen, når det først er gået galt.

1. Tænk på dine børn før dig selv

Tit og ofte er der børn involveret.

Tænk over, hvordan det ser ud, det du gør og husk at opføre dig ordentligt i ethvert forhold til børnene. Måske er I blevet skilt på grund af dem, og det er selvfølgelig en stor udfordring at bede nogen, der ikke har kunnet være gift med hinanden om at gøre noget de ikke kunne.

Det går en lille joke om, at fælles forældremyndighed har djævlen skabt, og det er jo ikke for ingenting, man siger det.

Det lykkes kun for dem, der er voksne nok til at stille sig selv til side.


2.
Kommuniker upersonligt

Kommunikation er vigtigt. I begyndelsen er det en rigtig god ide, at den kun foregår på mail og ikke over telefon eller ved personligt fremmøde. Det gør det upersonligt, og det er svært at skrive fornærmelser over mail, og derfor er det godt at køre kommunikationen her.

Ellers må vi finde nogle personer fra vennekredsen, der kan være til stede, når I taler sammen, så det ikke går ud af hænderne på jer.


3. Husk at I engang elskede hinanden

Husk, at personen, du nu kriges med, er en person, du engang har elsket. Måske bliver I uvenner om børnenes tøj eller ting, som manden i forholdet ikke gør godt nok.

Da I boede sammen til at begynde med, var partneren jo ikke uansvarlig.


4. Stop det - inden det går galt

Tænk dig om, hvis din partner har været utro og I har børn sammen. Utroskab er, når vi ikke tænker os om og ikke handler ud fra vores fælles bedste.

Vi tænker, at et lille sidespring ikke kan skade, men det gør dine børn ondt. Det viser, at individualiteten og selviskheden har taget over.

Meget af fascinationen bunder i, at det er hemmeligt, og at vi får gjort noget, vi ikke gør derhjemme.

Mange er utro, og nogle bliver skilt efter en eller to ganges utroskab. Det er alt for dyrt at reagere sådan .

Hvis du oplever, at du bliver småforelsket i en anden, så få hjælpen hjemmefra hos din bedste ven og stop det inden det går for vidt.


5 Læg det praktiske i faste rammer

Sørg for at lægge alt omkring bodeling og forældremyndighed i faste rammer. Så skal man ikke mødes og snakke om tingene hele tiden.

Der er mange ting, der bare skal ordnes ved en skilsmisse og her er Statsamtet et godt sted at få hjælp.


6 Køn-forskel i reaktioner

Vidste du at... statistisk burde kvinder være mindst interesserede i at blive skilt, medmindre de gerne vil leve som singler?

De fleste mænd genoptager ret hurtigt et nyt forhold efter skilsmissen - allerede mellem tre måneder og to år efter. Det tager derimod kvinder to-otte år at komme sig over bruddet.

Kvinder og mænd reagerer også forskelligt, når skilsmissen indtræffer, og her kunne kønnene med fordel lære noget af hinanden.

Sammen vil de kunne komme godt igennem. Mænd lukker sig inde og går på arbejde.

De tænker - Lad os komme videre - og vil ikke snakke om alt det, der var.

Kvinder vil tale om, hvorfor det gik galt. Hvorfor skete det? Hvordan kan det være? Var det min fejl? De kigger meget tilbage. Hun skal videre, for alt er gjort og sagt, og skilsmissen er et faktum.


Få hjælp online Besøg skilsmisseraad. dk.

Her kan du få hjælp, hvis du er i tvivl om noget anjgående din skilsmisse - både hvis du/ I overvejer det, eller allerede har besluttet jer.

Du får svar indenfor 24 timer. Statsforvaltningen, der tager sig af sagsbehandlingen af skilsmisser, kan også hjælpe jer, men der kan være op til tre-seks måneders ventetid: statsforvaltningen. dk