Han skriver og skriver og får aldrig svar. Hun modtager tonsvis af breve fra mænd, der alle ligner hinanden. Danskernes tilgang til netdating kan sagtens tåle et serviceeftersyn, hvis man spørger datingrådgiverne.

Med plus får du adgang til hele artiklen med datingrådgivernes bedste råd til onlinedating.


Han skriver og skriver og får aldrig svar. Hun modtager tonsvis af breve fra mænd, der alle ligner hinanden. Danskernes tilgang til netdating kan sagtens tåle et serviceeftersyn, hvis man spørger datingrådgiverne.

- Fyrene kan virke desperate og skræmme kvinderne væk, når de uforbeholdent sætter sig ned og skriver søde ord til en kvinde med et smukt profilbillede. Det viser, at de ikke har den store erfaring med kvinder og er uoriginale. Når man dater over nettet, bliver man nødt til at have en vis distance og skepsis med sig, siger Mark Benfeldt Kjær, der er datingcoach hos AdamBraff Dating & Life Coaching. Det er et firma, der tilbyder assistance til profilskrivning og opfølgning på dates til mænd, der søger kærligheden online.

- Mønsteret er, ifølge ham, at de tiltrækkende kvinder modtager omkring 50-100 mails på nettet. De tilsvarende fyre får måske en henvendelse om ugen fra det modsatte køn.

- Kvinder kan vælge og vrage. Det er nemt for dem at se om manden er mand nok: Er han udfordrende? Stiller han gode spørgsmål? Hvis kvinden tager kontakt risikerer hun omvendt at blive tæppebombet med mails, siger Mark Benfeldt Kjær.

- Derfor anbefaler han kvinderne i første omgang blot at tage kontakt ved at bruge blinke-funktionen, som er på de fleste datingsites. En funktion, der uden ord viser, at man har fået interesse for den profil, man har læst.

For det er kvinderne, der har mest forbehold for den nye datingform. At gå på nettet for at finde en kæreste er noget, der kan virke meget skræmmende på de fleste kvinder. Især ved tanken om, at nu bliver man synlig i sin singlehed for alverden.

- Husk, at det er dig selv, der styrer og væn dig til den megen interesse. Spørg dig selv, hvad dine kerneværdier er inden du skriver profilen. Lad være med at give lang snor til at starte med. Det er nemmere at starte ud med en kort og så blive rummelig med tiden, råder Marian Danstrup Petersen, der også er dating coach.

Både mænd og kvinder skal dog ikke gå for ivrigt til værks. Også selv om, at de nu helhjertet har bestemt sig for, at de savner en kæreste så meget, at de går ind projektet med fuld skrue. En desperado virker nemlig meget lidt tiltrækkende på potentielle kærester.

- Man skal aldrig kaste sig for fødderne af nogen. Hvis en person har for meget interesse, så mister vedkommende værdi, forklarer coachen.

- I stedet skal man gå ind i datinguniverset med den tilgang, at det kan gå hen og blive den store kærlighed med tiden. Men lige nu og her er jeg her bare mest for at have det sjovt. Den holdning virker tiltrækkende for begge køn.

- Fænomenet kaldes garnnøgle-teorien. Tænkt på en kat, der får sat en garnnøgle foran sig. Hvis du bliver ved med at give den lidt garn af gangen bliver den ved med at løbe efter hele nøglen, men giver du den det hele på én gang holder den op med at jagte garnet. Sådan er det også med flirt, forklarer Mark Benfeldt Kjær.

- Det er altså bare med at komme i gang bag skærmen derude, hvis du vil satse på at finde kærligheden andre steder end der, hvor du plejer at søge. Læs her 8 konkrete råd til at komme i gang med dating over nettet.