De fleste mennesker husker tydeligt den første gang, de havde sex, men det er nok de færreste mennesker, der er klar over, at debuten kan sætte standarden for resten af sexlivet. På jorden bag en busk en våd aften i byen eller i drømmesengen i skæret fra de tændte duftlys.

Den første seksuelle oplevelse har mange afskygninger, men et er sikkert, og det er, at vores første samleje er noget, der følger de fleste mennesker hele livet, og som vi altid husker. Den første gang er en nøglebegivenhed på mange måder, mener sexolog Katrine Berling

Med B.T. Plus får du:

-Gode råd til unge, der står foran sexlivet og råd til deres forældre

-Læs de kendtes sjove, pinlige og romantiske historier om deres sexdebut (bl.a. Denice Klarskov, Claire Ross Brown, Mads Christensen og Lina Rafn).


Claire Ross-Brown, 38 år, skuespiller. 19 år første gang:

»Det var en sen opblomstring for mig. Han var min lærer på universitet, var 36 år gammel, og det var netop en del af tiltrækningen, at han var ældre. Jeg var i min klasse, da han kom løbende ind efter den kaffekop, som han havde glemt. Vores øjne mødtes og der var en umiddelbar tiltrækning og kemi, som jeg på daværende tidspunkt ikke havde følt før. Han underviste ikke i nogen af mine klasser, så jeg vidste ikke hvordan jeg skulle få ham at se igen. Det var lidt mærkeligt, men jeg havde en drøm ikke længe efter, at jeg havde set ham første gang og i drømmen endte vi med at havde sex.

Få dage efter var jeg sammen med min storesøster på den lokale pub og der så jeg ham spille pool. Jeg ville rigtig gerne tale med ham, men jeg ville også gerne vælge det rigtige øjeblik. Det kom, da vi begge stod i baren. Jeg smilede og sagde »hej«, og vi startede med at tale sammen. Jeg fandt ud af, at han boede meget tæt på, hvor jeg boede, og han endte med at køre mig hjem.

Men det var det. Ingenting skete der. Vi aftalte en ordentlig date dagen efter, og jeg vidste, at det ville blive min store aften. Jeg synes, at han var så lækker og var fuldstændig væk i ham. I dag har jeg jo noget at sammenligne med, så det var ikke så godt, som det skulle have været hans alder og erfaring taget i betragtning. Optakten var fin, men det var alt for hurtigt overstået. Jeg er dog glad for, at det var ham, og det var præcist, hvad jeg havde ønsket. Han fik mig til at føle mig godt tilpas med mig selv, og det styrkede min selvtillid. Dengang var jeg ikke helt så selvsikker, som jeg er i dag. Jeg kan huske, at jeg dagen efter tænkte, at han var manden jeg ville giftes med, og jeg tænkte, at han var fantastisk lige indtil jeg fandt ud af, at han havde en kæreste. Underligt nok så tog jeg det rigtigt roligt. Jeg fortalte ham stille og roligt, at han var en idiot, og at jeg havde ondt af hans kæreste.

Jeg fortalte ham, at han skulle blive voksen. Mit gode råd er: Vent, vent indtil du er helt sikker på, at det er det du gerne vil. Lad være med at sammenligne dig selv med venner eller det du læser i medierne. Man skal kunne mærke, når det føles rigtigt. Der er ikke nødvendigvis en alder, der er rigtig. Det er mere om man selv er klar og ikke bliver presset af kærester og andre. Jeg har altid været sikker på de ting jeg ville her i livet og mit råd er, at hvis du er i tvivl, så lad være. Den første gang er noget, som du forhåbentligt altid vil huske, så vær sikker på, at du gør det til noget specielt.«