Måske ser du dig selv som erfaren - men læs lige med alligevel.

Der er visse ting, man godt ved, er dumme at gøre, inden sex. Men magasinet Womes Health har samlet seks andre punkter, der bestemt er værd at huske på (mest for kvinder).

Præ-sex-fejl kan gå hen og være lidt mere fatale end blot manglen på sexlyst. Læs bare her:

1. At tage antihistaminer
Antihistaminer kan være et must for dig i bestemte sæsoner - især hvis du har meget allergi. Men den lille uskyldige pille virker faktisk ved at udtørre dine slimhinder for at lindre mod den løbende næse. Men du risikerer også, at antihistaminer udtørrer din vagina, og det er ikke så smart inden samleje.

2. At drikke for meget
Selvfølgelig kan en enkelt eller to drinks give dig det helt særlige humør, inden du skal tage tøjet af. Men hvis du drikker for meget, kan du godt glemme alt om en orgasme. Det bliver nemlig meget sværere, jo mere du har drukket.

3. At barbere dine kønshår
Hvis du som kvinde kan lide at have kønshårrene trimmet, så er det bedst at barbere dem dagen inden, så din hud får en chance for at hele bagefter. Med en shaver vil du skrabe det yderste lag hud af også, og måske kommer der endda små rifter fra de skarpe blade. Ved samleje vil din hud være meget mere udsat for udslet, og din hud vil også være mere modtagelig for sygdomme såsom herpes.

Leg ikke for meget med madvarerne i sengen.
Leg ikke for meget med madvarerne i sengen. Foto: Arkivfoto
Vis mere

4. At spise stærk mad
Stærk mad kan påvirke lugten og smagen af dine nedre dele. Desuden bliver man oppustet og får luft i maven. Men endnu værre er det, at eventuelle rester af chili eller andre stærke sager kan sidde i din mund eller på dine hænder, og det er smertefuldt at få overført til kønsorganerne. Meget smertefuldt.

5. At bruge en elektrisk tandbørste
Ja, den er god nok. Det lyder måske mærkeligt, men hvis du bruger en elektrisk tandbørste og alkoholbaseret mundskyl, vil du være mere udsat for at få kønssygdomme.

»Den elektriske tandbørste kan skabe små rifter i tandkødet, og alkoholbaseret mundskyl kan udtørre slimhinderne. Det gør dig mere udsat for seksuelt overførte sygdomme,« siger Tsippora Shainhouse, der er dermatolog i Berverly Hills til Womens Health.

6. At bruge mad til forspil
Selvom det er sjovt og lækkert at smøre hinanden ind i Nutella og chokoladesovs, så er den efterfølgende svampeinfektion ikke særlig morsom. Når man bruger produkter med sukker som smøremiddel - bevidst eller ubevidst - så kan man lettere få svamp omkring kønsorganerne, fordi infektionen trives i sukkerholdigt miljø.