Er du én af dem, der bruger coronakrisen på at eksperimentere lidt ekstra i køkkenet, så har IKEA en opskrift, du måske skulle prøve.
Coronaepidemien har lukket de blå-gule varehuse i Danmark, og når den svenske møbelgigant i næste uge igen slår dørene op, bliver det med lukkede restauranter og legelande.
Du behøver dog ikke undvære de legendariske svenske 'köttbullar' meget længere.
IKEA i Storbritannien - hvor møbelkæden også holder lukket - har nemlig valgt at afsløre opskriften på den velkendte svenske nationalret.
Det skriver Daily Mail.
I ægte IKEA-stil leveres opskriften som trin-for-trin-samlesæt med udførlige tegninger af, hvad du skal gøre.
Er du mere til en god gammeldags opskrift, kommer den her:
Köttbullar
- 500 gram oksekød
- 250 gram svinekød
- 1 finthakket løg
- 1 fed hvidløg
- 100 gram rasp
- 1 æg
- 5 spsk sødmælk
- Salt og peber
- Olie til stegning
Flødesovs
- En smule olie
- 40 gram smør
- 40 gram hvedemel
- 150 ml grøntsagsbouillon
- 150 ml oksebouillon
- 150 ml fløde
- 2 tsk sojasauce
- 1 tsk dijonsennep
Sådan gør du:
- Bland kødet godt. Hak løg, hvidløg, rasp, æg og bland det godt. Tilsæt mælk, salt og peber.
- Lav små runde boller af blandingen. Læg dem på en tallerken og stil i køleskabet i to timer, så holder de bedre formen.
- Put olie på en stegepande og varm op til medium varme. Når panden er varm, lægger du forsigtigt bollerne på.
- Steg dem, til de er gyldne, og put dem i ovnen i 30 minutter
Sovs:
- Smelt smørret. Tilsæt mel og varm op under omrøring i to minutter.
- Tilsæt bouillon og fortsæt med at røre rundt.
- Tilsæt fløde, sojasovs og sennep. Kog op og lad småkoge, til sovsen bliver tykkere, mens du stadig rører rundt.
- Velbekomme!
I den første udgave af denne artikel var der desværre hele tre fejl i opskriften. Det fremgik, at der skulle en hel deciliter olie og en spiseske sennep og sojasauce i sovsen. B.T. beklager fejlen og håber ikke, at for mange læsere fik ødelagt deres aftensmad.