Ikke mindre end otte gange benægtede den svenske Kong Carl Gustaf pure de rygter der svirrer omkring hans besøg på strip- og sexklubber.

Den svenske avis Aftonposten har gennemgået stærkt kritiserede interview fra mandag, hvor den svenske Kong Carl Gustav pure forsøger at mane alle rygter i jorden om, at der skulle findes kompromitterende billeder, og at han hverken skulle have besøgt stripklubber eller have plejet omgang med kriminelle.

Forfatterne bag den skandaleombruste bog 'Den Modvillige Monark', der udkom i efteråret, mener at den svenske monark har løjet for rullende kamera.

Aftonposten har gennemgået kongens dementier. Påstand for påstand.

Dementi 1: Stripklub i USA
Den svenske interviewer i mandagens interview spørger om Carl Gustaf har været på stripklubben 'Gold Club' til OL i Atlanta i '96.

- Jeg har hørt om det, og det er nok ikke sandt. Nej, ikke under OL, nej det er ikke sandt, sagde den svenske konge til journalisten fra nyhedsbureauet TT.

Aftonposten henviser til, at kendisadvokaten Nick Lotito under en retssag mod stripklubben allerede i 2001, hævdede at kongen havde besøgt 'Gold Club.'

Ligeledes har en ansvarlig fra 'Gold Club' bekræftet, at den svenske Carl Gustaf har gæstet stripklubben.

Dementi 2: Nøgenbilleder
Den svensk-serbiske gangster og stripklubejer Mille Marcovic påstår at han ligger inde med et nøgenbillede af den svenske monark. Men det kender Carl Gustaf angiveligt ikke noget til.

- Nej, det kan faktisk ikke findes. Og det er svært at kommentere på noget, som man ikke har set, og som andre heller ikke har set, siger kongen i til TT's journalist ved interviewet mandag aften.

En af Aftonpostens journalister har set Mille Marcovics nøgenbilleder, og reporten mener, at det er svært at afgøre om de er ægte eller ej. Kvaliteten er grynet og ser angiveligt ud til at stamme fra et videoklip.

Dementi 3: Stripklub i Slovakiet
Kongen skulle også have været på stripklubben 'Carat Club' i Bratislava. Men der afviser kongen også.

- Ingen idé. Der er også mange klubber her, men dem kender jeg heller ikke noget til, siger Carl Gustav for åbent kamera.

Kongen afviser også at have været på svenske stripklubber.

Forfatterne bag bogen 'Den Modvillige Monark' har vist billeder til vagterne fra det slovakkiske præsidentpalads, som ligger overfor 'Carat Club'. Og de genkendte både kongen og hans jagtkammerat Carl Adam 'Noppe' Lewenhaupt.

- Ja, vi er sikre. De var her for et år siden. Meget morsomme fyre, sagde paladsvagterne til forfatterne.

Dementi 4: Besøg på 'sorte klubber'
Kongen mener heller ikke, at han har besøgt 'sorte klubber'. Altså smugkroer uden alkoholbevilling eller andre fordækte aktiviteter.

- Nej, aldrig i mit liv.

Derefter spørger intervieweren, om den svenske regent har plejet omgang med kriminelle. Og Carl Gustaf svarer, at han ikke har en ærlig chance for at kende folks baggrund, og at han er med til rigtig mange forskellige arrangementer.

Forretningsmanden og festarrangøren Christer Gustafsson sagde i et båndet interview til bogen 'Den Modvillige Monark', at han to gange har været på klubben 'Power', som er ejet af den tidligere dømte forbryder og pornoklubsejer Mille Marcovic.

Dementi 5: Kaffepiger
Kongen og hans venner skulle have haft hang til at invitere løsslupne kvindfolk som festede på royal manér, og tog sig godt af Carl Gustaf og kompagni.

- Jeg kan ikke påstå, at jeg har gjort det her heller. I så fald, må det stå for deres egen regning, siger kongen i interviewet med nyhedsbureauet TT.

Forretningskvinden Helen Wellton, siger i bogen 'Den Modvillige Monark', at hun blev inviteret til at middag med kongen og hans to kammersjukker. Flere anonyme kvinder skulle også være blevet inviteret til en 'festlig lejlighed', og så sent som i 2003 skulle fotografen Bingo Rimer være blevet hyret til at skaffe unge bikinipiger til en fest for kongen og hans venner.

Dementi 6: Kontakt med kriminelle
Kongens ven Anders Lettström skulle have haft kontakt med kriminelle, angiveligt for at købe nogle uheldige billeder af kongen forud for udgivelsen af den skandaleombruste bog 'Den Modvillige Monark'.

Det afviser kongen at kender noget til.

Et lydoptagelse afslører, at Lettström har kontaktet gangsteren Milan Sevos, som sendte sin livvagt, Daniel Webb til stripklubejeren Mille Marcovic, for at finde ud af, hvad han egentlig havde af beviser imod kongen.

Dementi 7: Lettenströms forhandlinger
Kongen afviser at kende noget til vennen Anders Lettenströms bevæggrunde for at tage kontakt til hærdede kriminelle.

- Det er tragisk, at han har fået så dårligt et omdømme, og at han har været i kontakt med nogle, skal vi kalde dem for kriminelle grupper, siger svenske Carl Gustaf i tv-interviewet mandag.

En uge efter at skandalebogen 'Den Modvillige Monark' udkom, var kongevennen Lettenström i kontakt med gangster-bodyguarden Daniel Webb, der optog følgende lydbid, da Lettenström prøvede atkøbe gangsteren Mille Marcovics tavshed.

- Vi vil bare gerne alle sammen have, at der falder noget ro på omkring dette her fandens rod, sagde Anders Lettenström på den optagede samtale.


Dementi 8: Lettenströms anerkendelse
Kongen blev også spurgt, om han havde bedt vennen Anders Lettenström om at tage hele skylden for kontakten til de kriminelle, og sige, at han handlede på eget initiativ.

Det skete i en e-mail til flere svenske medier.

- Han har jo faktisk skrevet i sin erklæring, at han tager det hele på sine skuldre. Han handlede på eget initiativ og, desværre, efter sit eget hoved. Og denne gang klikkede det for hans hoved, siger kongen som svar på anklagen.

Det svenske hofs informationschef Bertil Ternert, sagde før vennens e-mail, at han måske gik og bryggede på noget. Og det antyder altså, at hoffet har kendt til Anders Lettenströms e-mail, hvor han tager hele skylden for krimi-fadæsen.