Et smuthul i loven kan give Martin Jørgensen adgang til noget af grevinde Alexandras formue, siger advokat.

De havde sikret sig godt. Med en ægtepagt, der ikke overlader meget tvivl om, hvordan formuen skal deles. Ingen formuefællesskab, men kun fuldstændigt særeje. Det vil sige, at hvad de selv tog med sig ind og erhvervede sig under deres ægteskab, det skal ikke deles mellem dem. Kun det, som de sammen købte, mens de var gift, skal deles lige.

Men alligevel har Martin Jørgensen en mulighed for at få fat i noget af grevinde Alexandras formue, når de om kort tid forventes at være lovformeligt skilt.

Det fortæller advokat Ulrik Grønborg, der har speciale i ægtepagter og bodeling ved skilsmisse.

»Hvis der er meget stor forskel på parternes formuer, så kan man godt komme i en situation, hvor man skal betale såkaldt særejekompensation til den anden part«, forklarer advokaten.

Selv om man altså har en ægtepagt, hvor i det står beskrevet, at man hver især har særeje over de værdier, man medbringer i ægteskabet, kan man altså godt blive tvunget til at dele lidt ud af ens personlige formue.

»Hvis den ene nu står helt urimeligt i forhold til den anden, så kan man komme til at betale et lille beløb i særejekompensation, siger Ulrik Grønborg og forklarer, at der ikke findes faste regler om, hvor mange penge man skal afgive, men at det i hvert tilfælde bliver skønsmæssigt fastsat af domstolen.

Hvor stor Martin Jørgensens personlige formue er, vides ikke. Men med en villa, der er vurderet til at være omkring 18 millioner kroner værd, og med en friværdi på over ti millioner kroner, har grevinde Alexandra i hvert fald en gedigen formue. Dertil  kommer, at parret har to sommerhuse i Tyrkiet.

Såfremt Martin Jørgensen har en formue, der er meget mindre end Alexandras, er det altså ham, der har mulighed for at søge særejekompensation. I så fald skal han sagsøge sin kommende eks-kone.

Ifølge Ulrik Grønborg er det dog tvivlsomt, om en sådan sag nogensinde ville nå en retssal.

»Det vil nok være mere sandsynligt, hvis han vurderer, at han har behov for pengene og at domstolene vil give ham medhold, at de så vil indgå en aftale inden sagen når domstolene, siger advokaten.