Efter årtier med lange pelsfrakker, pelshuer og pelsvanter skal det være slut.

I hvert fald, hvis der er tale om den ægte vare.

Det har den britiske dronning Elizabeth II besluttet, skriver hendes nære rådgiver og mest erfarne påklædningsassistent, Angela Kelly, i en ny bog, skriver The Telegraph.

Årsagen? Ægte pels er ganske enkelt umoderne og strider mod den almindelige britiske befolknings holdninger til pels.

Arkivfoto. Dronning Elizabeth iført en pelsfrakke og -hat.
Arkivfoto. Dronning Elizabeth iført en pelsfrakke og -hat. Foto: STRINGER
Vis mere

'Hvis Hendes Majestæt skal være til stede ved et arrangement i særligt koldt vejr, vil hun fra 2019 og frem være iklædt falsk pels for at sikre, at hun kan holde varmen,' skriver Kelly.

Bogen er udgivet med tilladelse fra dronningen selv, da Angela Kelly har arbejdet for majestæten i mere end 25 år og derfor har et grundigt kendskab til regentens garderobe.

Derfor ved hun også, at for eksempel mink, som allerede sidder på dronningens yndlingsjakke, vil blive fjernet.

Dog vil de traditionelle kåber, der allerede eksisterer, og som dronningen for eksempel bar under sin kroning, forblive som de er og fortsat blive brugt under cermonier.

Dronning Elizabeth i en hvid frakke med pels.
Dronning Elizabeth i en hvid frakke med pels. Foto: Dominic Lipinski
Vis mere

I England er det ulovligt at producere pels på farme, hvilket det har været i omkring 20 år. Lovgivningen lægger vægt på, at pelsfarme er dyremishandling, og nu mener dyrerettighedsaktivister, at også salget af pels skal gøres ulovligt.

Det siger direktøren for Humane Society International, Claire Bass, til The Telegraph.

Hun byder desuden dronningens tiltag velkomment og håber, at det kan få flere til at følge trop.

Dog forlader den ægte pels ikke fuldstændig det britiske kongehus' hverdag, eftersom hertuginde Kate er svært glad for sine alpaca pels-huer. Dog er disse lavet af alpacaer, der har lidt en naturlig død.

Under sin kroning bar dronning Elizabeth en lang kappe med pels. Den vil fortsat blive brugt under officielle cermonier, hvor den efter traditionen er påkrævet.
Under sin kroning bar dronning Elizabeth en lang kappe med pels. Den vil fortsat blive brugt under officielle cermonier, hvor den efter traditionen er påkrævet. Foto: -
Vis mere