Med superløbernes hemmelige våben kan du barbere 'gratis' sekunder af din bedste løbetid

Hvis man vil løbe stærkt, så kræver det først og fremmest regelmæssig træning. Der findes dog alligevel en genvej, der kan hjælpe dig til mere fart i skoene, uden du behøver at syrebade på kondistierne før solopgang.

Superløbernes hemmelige våben hedder løbeteknik. God løbeteknik og -stil. Formel-1 holdene bruger lang tid på at skrue i bilerne, for at finde den hurtigste opsætning. På samme måde kan motionister få stor glæde af at fintune løbestilen.

Vil du også være med? Køb dit startnummer til Powerman Denmark igennem BT og spar op til 750 kr.

Kort sagt er din løbestil det bevægelsesmønster, som kroppen bruger til at omdanne energi til en fremadgående bevægelse. Det store spørgsmål er, hvor meget af den energi der flytter dig fremad, og hvor meget der fiser op i den blå luft.

»Du kan hente rigtig meget ved at arbejde med din skridtfrekvens og måden du lander på,« siger Tom Knudsen, idrætsfysiolog og Marathon Sports løbeekspert.

Ordene er rettet mod Josefine Boel Rasmussen, 25 år og deltager i BTs Projekt Powerman. Men de kunne gælde for alle, der i ny og næ snører kondiskoene og løber en tur.

Vil du også være med? Køb dit startnummer til Powerman Denmark igennem BT og spar op til 750 kr.

Om knap en måned - den 10. maj - står projektets tre deltagere over for deres livs udfordring, når de skal gennemføre Powerman Denmark. Det er danmarksmesterskaberne i duatlon, hvor man skiftevis løber, cykler og løber.

BT har fulgt dem siden nytår og nu er turen kommet til en analyse af løbestilen. Den foregår hos specialforretningen Marathon Sport i København, hvor Tom Knudsen tilbyder en ‘dynamisk løbestilsanalyse’. I videoen øverst fortæller han, hvilken indflydelse teknikken har på dit løb. Han forklarer også, hvordan man IKKE skal løbe - og giver et tip til en øvelse, som forbedrer din løbestil.

Vil du også være med? Køb dit startnummer til Powerman Denmark igennem BT og spar op til 750 kr.