Statsminister Helle Thorning-Schmidt afviste at svare på spørgsmål fra en journalist om betalingsringen med henvisning til, at journalisten tog fejl om regeringsgrundlaget. I virkeligheden var det hende selv, som tog fejl.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tog fejl af regeringsgrundlaget, da hun på sit ugentlige pressemøde afviste at svare på spørgsmål fra en journalist, som ville vide, om regeringen agter at leve op til løfterne om betalingsringen i regeringsgrundlaget.

Her står der, at indtægterne vil udgøre cirka to milliarder kroner årligt, som skal bruges på bedre og billigere kollektiv trafik i hovedstadsområdet.

I dagens Berlingske stiller kræfter i regeringen spørgsmålstegn ved etableringen af betalingsringen, fordi indtægterne fra ringen nu kun forventes at lande omkring 700-800 millioner kroner og ikke de to milliarder, som står nævnt i regeringsgrundlaget.

LÆS OGSÅ: 

Men ville statsministeren garantere, at provenuet lander på cirka to milliarder kroner, som der står i regeringsgrundlaget, ville en journalist vide.

- Det står der ikke, konstaterede Thorning.

- Cirka to milliarder, tror jeg formuleringen er?

- Nej, det står der ikke. 'Højest' står der, lød det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt, som helt afviste at svare på spørgsmålet

- Jeg siger til dig, at du skal læse regeringsgrundlaget, og det der står i regeringsgrundlaget, det gennemfører vi, sagde Thorning henvendt til journalisten.

LÆS OGSÅ: 

I regeringsgrundlaget står der om betalingsringen, at 'Indtægterne, som forventes at udgøre ca. 2 mia. kr., anvendes til bedre og billigere kollektiv trafik i og omkring Hovedstadsområdet.'