Socialdemokraterne vil gerne have, at der bliver grebet ind over for politikere, der stiller for mange spørgsmål

Ønsket kommer efter at BT kunne fortælle, at Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen på et år har stillet ikke færre end 603 spørgsmål, som har kostet skatteyderne 2.341.00 kroner.Formanden for Folketingets integrationsudvalg, Trine Bramsen (S), vil derfor kontakte Folketingets præsidie for at få lavet retningslinjer mod for mange spørgsmål.

- Ikke at der skal sættes en pris på demokratiet, men jeg synes godt, vi kan tænke os om, før vi politikere bruger embedsmændenes tid. Og vi bør overveje vores mødekultur. Derfor vil jeg kontakte Folketingets præsidium og foreslå, at vi får nogle retningslinier. Det kunne være at pulje samrådsspørgsmålene, så ministre ikke skal møde op flere gange, og vi laver regler for, hvor lang tid et samråd må tage.

- Vi bør også kunne forhindre, at man kalder ministre ind igen og igen om det samme, siger Trine Bramsen, der som eksempel nævner Venstres Preben Bang Henriksen, der fire gange har deltaget i samråd om EBH Bank.Næstformand i Folketingets præsidium, SFs Anne Baastrup, mener at regler er unødvendige.

- Men jeg synes da godt, at politikere kan tænke over, om spørgsmålet og samrådet virkeligt er nødvendigt. Og her må udvalgsformændene jo godt tage fat i de enkelte politikere og indgå i en dialog, siger hun.