2. marts sidste år, en aften, tæt ved busterminalen i Aalborg, bliver en ung mand udsat for vold af tre andre unge mænd.

Senere samme år idømmes de 50 dages betinget fængsel. En dom, der senere stadfæstes af landsretten.

Også i marts 2021, et par uger efter overfaldet, skriver Nuuradiin Hussein, dengang gruppeformand for Socialdemokratiet i Aalborg Byråd, i dag rådmand, et indlæg i Nordjyske om utrygheden i nattelivet.

Sammenfaldet? Den ene af de dømte for volden er søn af politikeren.

Den nuværende S-rådmand for Job- og Velfærdsforvaltningen har siden de tragiske dødsfald af Mia Skadhauge Stevn og Oliver Ibæk Lund arbejdet ihærdigt på tryghedsskabende tiltag.

Derfor undrer det også familien til offeret, der har valgt at stå frem i B.T., at rådmanden ankede den dom fra byretten, som i februar 2022 stadfæstes i landsretten.

I mellemtiden havde Nuuradiin Hussein efter et godt valg sat sig til rette på den kommunale toppost som rådmand.

»Tre mand om en, hvor sølle kan det blive? Sagen har fyldt rigtig meget i vores hjem og har haft store konsekvenser. Det har betydet, at han er blevet utryg ved at færdes i byen, og specielt blevet utryg ved at færdes omkring busterminalen,« siger en berørt mor til ofret, Ulla Bisgaard.

'Vi vil gøre alt for at passe på vores unge mennesker' og 'der skal gøres noget ved utrygheden', var nogle af de budskaber politikeren Nuuradiin Hussein havde, mens sagen kørte for retten.

»Men et er åbenbart de talte ord, og noget andet er konkret handling,« siger moderen til ofret og kalder det 'rendyrket dobbeltmoral', at rådmanden har taget voldssagen helt til landsretten.

Selv mener rådmanden dog ikke, der er tale om dobbeltmoral.

»Dobbeltmoralsk er det sidste, jeg er,« siger han til B.T.

»Jeg er jo ikke et perfekt menneske med en perfekt familie. Jeg er jo far i det her tilfælde. At min søn står det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, gør jo ikke mig til dårligere menneske eller politiker,« fortsætter Nuuradiin Hussein.

Ved overfaldet omkring den befærdede busterminal ved John F. Kennedys Plads, der skete ved aftenstid, fik offeret både slag, spyt og spark, mens både briller og jakke blev ødelagt. Tingskader, der betød at ofret blev tildelt tingskadeerstatning på cirka 4.500 kroner.

Nuuradiin Hussein mener, at sønnen er uskyldig.

»Som familiefar og privatmenneske er jeg dybt ulykkelig over den her sag, som min søn, ved at være det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, har været involveret i. Men jeg tager rettens dom til efterretning,« siger S-rådmanden.

Men hvorfor mener du, I tog det til efterretning, når I har anket dommen – og du stadig mener, han ikke har gjort det?

»Det var ikke min søns hensigt, da han henvendte sig til ofret. Ofret er jo ikke fremmed for os. Det er en, som er vokset op og er gået i skole med min søn. Et barn, som vi kender, og som er kommet hos os. Derfor er det rigtig, rigtig svært at forstå, at de tror, min søn har udøvet den her vold.«

Men er det ikke dobbeltmoralsk – at snakke om tryghed for unge mennesker og samtidig anke en voldssag mod din egen søn?

»De holdninger, jeg har, dem har jeg stadig. Det her felt har jeg arbejdet inden for de sidste 25 år, og jeg vil mene, jeg har gjort en forskel i unge menneskers liv,« siger han.

Det argument køber Ulla Bisgaard dog ikke.

»Anken af byrettens dom viser med al tydelighed, at han ikke har tillid til vores retsvæsen og politi, og efter min bedste overbevisning er han uværdig som politisk repræsentant.«

Men Nuuradiin Hussein er jo ikke kun rådmand og politiker. Han er også forælder som du selv. Er det ikke i orden at tro på det bedste i sine børn og beskytte dem? Hvorfor er det hyklerisk?

»Det er rendyrket hykleri, når rådmanden påstår, at hans søn har været på det forkerte sted på det tidspunkt. Det er derfor beskæmmende, at vi har en politiker, som ikke vil tage ansvar for handlingen, men i vores øjne billiger den. Man skulle tro, han gik ind for nultolerance over for voldshandlinger,« slutter Ulla Bisgaard, hvis søn i april fik udbetalt sin tingskadeerstatning for sine ejendele.