Pernille Weiss nægter at trække sig fra posten som medlem af Europa-Parlamentet, efter flere af hendes medarbejdere er blevet sygemeldte med stress.

Det skrev TV 2 på baggrund af et interview i programmet 'Lippert'

Det har nu fået formanden fra Det Konservative Folkeparti, der tidligere har opfordret hende til at trække sig som medlem af Europa-Parlamentet, til at reagere. Og det går ikke stille for sig.

»Jeg vil bare sige, at det, der fylder mest for mig, er, at der er nogle tidligere medarbejdere, som er blevet syge af at arbejde (for Pernille Weiss, red.). At hun er i total fornægtelse over det, synes jeg faktisk er dybt bekymrende,« siger Pape til TV 2.

På baggrund af en intern undersøgelse foretaget af Det Konservative Folkeparti, konkluderede forretningsudvalget enstemmigt, at Pernille Weiss ikke havde været en god chef for sine ansatte.

Det sker efter, at ni personer forlod deres job ved Pernille Weiss på grund af et dårligt psykisk arbejdsmiljø, hvoraf flere blev sygemeldte med stress.

Til Ekstra Bladet fortalte en tidligere medarbejder følgende:

»Hun er utilregnelig, eksploderer og skælder sine ansatte ud offentligt. Hun spiller medarbejdere ud mod hinanden og ydmyger dem foran de andre, fortæller en tidligere medarbejder.«

Af den årsag valgte partiet, at hun ikke skulle genopstilles til EU-valget i 2024.

Til det svarede Pernille Weiss i et opslag på Facebook, at hun var meget berørt over situationen, og at hun ikke kunne genkende sit parti længere.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Søren Pape Poulsen til, hvordan partiet nu skal kunne samarbejde med det eneste medlem af Europa-Parlamentet frem over. 

Men meldingen fra formandens pressechef er, at Pape ikke har mere at sige, end det interview han har givet til TV 2. 

Pernille Weiss har ikke vendt tilbage på vores henvendelse.