Inger Støjberg har i månedsvis holdt kortene tæt til kroppen angående et nyt parti. Men nu lader det til, at hemmelighedskræmmeriet er slut.

Støjberg indkalder nemlig pressen til hjemegnen i Hadsund på torsdag, hvor hun endelig vil svare på spørgsmål. Det oplyser hun til B.T.

'Af hensyn til redaktionens interne planlægning, så kan jeg oplyse, at jeg vil stå til rådighed for pressen i morgen, torsdag den 23.6, i et tidsrum fra cirka kl. 13.00,' skriver hun i en besked.

Tirsdag kom det frem, at valgnævnet har godkendt til nyt parti ved navn 'Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg'. Over for Ritzau bekræftede valgnævnet, at Inger Støjberg har godkendt, at partiet må bruge hendes navn.

Men siden da har Inger Støjberg ikke sagt et eneste ord om det nye parti.

På Folkemødet kaldte hun 'Danmarksdemokraterne' for et »godt navn til et parti«, men ville ikke kommentere yderligere på, om det også var hendes parti.

På sit eget medie Inger.dk er hun gået skridtet videre:

»Det er rigtigt nok, at der er sendt et par navne ind, hvor mit navn indgår. Og det lyder da som gode navne, hvis det skulle være«.

Inger Støjbergs nye parti kommer efter, at hun i flere måneder har sagt, at hun planlægger et comeback til dansk politik.

Før den drøm kan blive til virkelighed, kræver det dog, at hendes parti samler godt 20.000 vælgererklæringer, inden Mette Frederiksen når at trykke på valgknappen.

Der er også spekulation om, hvorvidt andre folketingspolitikere hopper med over i et Støjberg-parti.

Fredag i sidste uge annoncerede Kristian Thulesen Dahl, at han ikke genopstiller for Dansk Folkeparti. Han er ved flere lejligheder dannet et politisk parløb med Inger Støjberg, ligesom de to kender hinanden privat.

Til B.T. ville Kristian Thulesen Dahl dog hverken be- eller afkræfte i weekenden, at han er på vej over til Støjberg.

»Jeg har valgt at sige, at jeg lige nu holder øjne og ører åbne i forhold til min fremtid,« sagde han.